Slovenija in Hrvaška sta se pomerili tudi na zadnjem EP-ju v Celju, kjer so Hrvati slavili po podaljšku s 76:74. Foto: EPA
Slovenija in Hrvaška sta se pomerili tudi na zadnjem EP-ju v Celju, kjer so Hrvati slavili po podaljšku s 76:74. Foto: EPA

Do zdaj so organizatorji prodali okoli 55.000 vstopnic, želja pa je, da dosežejo številko 75.000, je razkril direktor Eurobasketa 2015 Boris Jakimenko. Organizatorji pravijo, da je na Hrvaškem v navadi, da se vstopnice kupujejo zadnji trenutek, tako da pričakujejo, da bo prodaja še bistveno narasla. Je pa že razprodana tekma proti Sloveniji, za katero so prodali 10.043 vstopnic. Nekaj več kot 3.000 preostalih je namenjenih klubom in okrajnim zvezam. Hrvati napovedujejo, da bo Arena, ki sicer za košarkarske tekme sprejme dobrih 16.000 gledalcev, a bo na EP-ju kapaciteta nekoliko manjša, na dvoboju s Slovenijo "gorela".

Jakimenko je pomiril hrvaške strahove, da bo na medsebojnem obračunu večje število slovenskih navijačev kot domačih: "Za ta obračun se je v Sloveniji prodalo 3.100 vstopnic, in to izključno prek agencije. Preostale vstopnice so bile prodane na prodajnih mestih v Hrvaški, tako da sem prepričan, da bo na srečanju vsaj dvakrat več hrvaških kot slovenskih navijačev."

Tomas ima težave, a bo lahko nastopil na EP-ju
Hrvaško reprezentanco pred prvenstvom čaka še turnir v Areni, kjer bodo gostovale reprezentance Bosne in Hercegovine, Izraela in Estonije. Na turnirju ne bo nastopil Marko Tomas, ki ima znova nekaj težav s poškodbo, ki sicer ni resna, a bo vseeno izkušeni košarkar dobil nekaj dni počitka. Vseeno bo lahko na Eurobasketu pomagal Hrvaški, ki bo branila četrto mesto z zadnjega evropskega prvenstva v Sloveniji, na katerem ni bilo Tomasa. Zaradi poškodb je Tomas že izpustil lansko svetovno prvenstvo, poškodoval se je tudi med evropskim prvenstvom v Litvi leta 2011.