Derrick Rose se je poškodoval na prvi tekmi končnice v lanski sezoni. Chicago je brez njega izgubil serijo proti Philadelphii. Operacijo je prestal 12. maja 2012, okrevanje pa se je zavleklo. Foto: EPA
Derrick Rose se je poškodoval na prvi tekmi končnice v lanski sezoni. Chicago je brez njega izgubil serijo proti Philadelphii. Operacijo je prestal 12. maja 2012, okrevanje pa se je zavleklo. Foto: EPA
Carmelo Anthony in Metta World Peace
Metta World Peace je znan kot specialist za igro v obrambi. Foto: EPA

"Pripravljen bom že za prvo pripravljalno tekmo. Najraje bi igral že kar danes, a moje zdravje je najpomembnejše. Trenutno sem stoodstotno zdrav," je poudaril 24-letni zvezdnik.

Rose je trenutno v Madridu, kjer promovira svojega pokrovitelja. V končnici je mnogo poročevalcev s tekem Bikov dejalo, da bi Rose morda lahko zaigral. Bullsi so izpadli proti poznejšim prvakom iz Miamija z 1:4 v zmagah, potem ko so senzacionalno dobili uvodno tekmo serije v American Airlines Areni.

"Psihično sem pripravljen na nove izzive. Imel sem dovolj časa, da sem vse skupaj premislil. Zdaj vem, kaj je res pomembno v mojem življenju. Moram se še izboljšati, veliko sem govoril s trenerjem, naredila sva precej videoanaliz," je pojasnil najkoristnejši igralec rednega dela sezone 2010/11 v Ligi NBA.

Strateg Bullsov Tom Thibodeau komaj čaka na vrnitev ključnega igralca. "Zelo pametna odločitev je bila, da je Derrick počakal. Če nisi popolnoma prepričan, je bolje, da ne prehitevaš," je dejal strogi trener.

Oster boj za vrh na Vzhodu
Konkurenca v vzhodni konferenci je zelo močna. Miami je osvojil zadnja dva naslova, Indiana se je izkazala s sijajnimi igrami v končnici. Brooklyn se je okrepil s Kevinom Garnettom, Paulom Pierceom in Andrejem Kirilenkom. Tudi New York je kandidat za visoka mesta.

"Naslednja sezona je ključna za nas. Vsekakor se lahko borimo z najboljšimi ekipami v ligi. Že v letošnji končnici sem skušal dajati nasvete soigralcem, veliko smo se pogovarjali po telefonu. Vsi se zavedajo, da si izredno želim vrnitve v naslednji sezoni," je še dodal Rose.

World Peace okrepil Knickse
Metta World Peace, ki so ga prejšnji teden odpustili LA Lakersi, je podpisal dveletno pogodbo z New Yorkom. Krilni košarkar si je želel zaigrati v rodnem mestu, poseben izziv mu bo igranje v Madison Square Gardnu. V naslednji sezoni bo prejel 1,6 milijona ameriških dolarjev. Če se bo nekdanji Ron Artest izkazal, se bo njegova pogodba podaljšala tudi v drugo sezono.

Trener Knicksov Mike Woodson je zadovoljen, da bo lahko računal na 33-letnega veterana, ki je s trojko minuto pred koncem sedme tekme odločil finale Lige NBA leta 2010 med Lakersi in Bostonom. V zadnjih treh sezonah se ni izkazal, zato Lakersi niso želeli plačati 7,7 milijona zelencev za zadnje leto pogodbe.