Derrick Rose, Robin Lopez in Jose Calderon bodo tudi v prihodnji sezoni tekmeci, vsi bodo zamenjali drese. Foto: EPA
Derrick Rose, Robin Lopez in Jose Calderon bodo tudi v prihodnji sezoni tekmeci, vsi bodo zamenjali drese. Foto: EPA

Trener Knicksov Jeff Hornacek in predsednik Phil Jackson sta želela novega organizatorja igre. MVP rednega dela sezone leta 2011 je v zadnjih štirih sezonah odigral le polovico tekem za Bike. Imel je zahtevno operacijo obeh kolen in v zadnji sezoni navdušil. V povprečju je dosegal 16,4 točke in 4,7 podaje na 66 tekmah. Chicago je presenetljivo ostal brez končnice. New York je v letošnji sezoni dosegel le 32 zmag in znova ostal brez končnice.
"To je velik dan za navijače Knicksov. Rose je eden izmed najboljših organizatorjev igre v Ligi NBA. V končnici ima veliko izkušenj in mi se želimo prebiti med najboljših osem na Vzhodu že v naslednji sezoni. Z njim bo naše moštvo precej bolj dinamično in odpirajo se nove možnosti," je bil nasmejan Horancek.

Teague v Indiano, Hill v Utah
Dogovor so dosegli tudi Atlanta, Indiana in Utah. Branilec Jeff Teague zapušča Atlanto in odhaja v Indiano. Organizator igre Pacersov George Hill bo okrepil Utah. Atlanta bo od Utaha dobila 12. izbor na naboru igralcev v četrtek.

Prvi izbor na naboru igralcev naj bi bil Ben Simmons, ki ga ima v načrtih Philadelphia. LA Lakersi imajo drugi izbor, odločili pa naj bi se za Brandona Ingrama.