Becky Hammon ima veliko razlogov za dobro voljo. Foto: Reuters
Becky Hammon ima veliko razlogov za dobro voljo. Foto: Reuters

37-letna Američanka z ruskim potnim listom igra svojo zadnjo sezono v Ligi WNBA. Igra za San Antonio Stars. Po koncu kariere pa bo ostala v tem mestu, saj je podpisala pogodbo s San Antonio Spursi, zdajšnjimi prvaki Lige NBA.

Pot tlakovala Lisa Boyer
S tem je postala prva ženska, ki je v tej ligi dobila redno zaposlitev v trenerskem štabu. V sezoni 2001/2002 je Cleveland nekaj tednov sodeloval z Liso Boyer, a ta ni potovala z ekipo, niti ni bila plačana.

Leta 2008 osvojila olimpijski bron
"V mojem življenju nikoli ni bilo nič postlano z rožicami, vse sem si morala izboriti sama. Rada imam izzive, in to predstavlja največji izziv v mojem življenju. Malo sem odvisnica od adrenalina, ta priložnost pa je res izjemna," je pripovedovala Hammonova, ki je leta 2008 sprejela ruski potni list, isto leto je tako na olimpijskih igrah v Londonu osvojila bronasto medaljo.

Popovich govoril le izbrane besede
Glavni trener Gregg Popovich, ki je pred kratkim v svoj štab privabil tudi Ettoreja Messino, je o novi pridobitvi povedal: "Veselim se njenega prihoda v naš trenerski štab. Nekaj časa sem jo opazoval, je inteligentna, zna delati z ljudmi, verjamem, da bo to naša velika pridobitev."

Izkoristila prosto leto zaradi poškodbe
Becky Hammon je bila prejšnjo sezono poškodovana, med rehabilitacijo je tako obiskovala treninge Spursov, si ogledovala priprave na tekmece, domače tekme gledala iz prve vrste in se spoprijateljila s Tonyjem Parkerjem in Timom Duncanom.