Luis Scola v Ligi NBA igra od leta 2007, predtem pa je bil sedem let član Tau Ceramice. Foto: Reuters
Luis Scola v Ligi NBA igra od leta 2007, predtem pa je bil sedem let član Tau Ceramice. Foto: Reuters

32-letni Scola je med letoma 2007 in 2012 v Ligi NBA igral za Houston, lani pa se je preselil v Phoenix, kjer je v zadnji sezoni odigral vseh 82 tekem s povprečjem 12,8 točke in 6,6 skoka na srečanje. V šestletni NBA-karieri ima 206 cm visoki center povprečje 14,2 točke in 7,5 skoka na tekmo.
Phoenix, katerega član je tudi Goran Dragić, bo s 27-letnim Greenom (lani povprečje 7 točk na tekmo) okrepil konkurenco na krilu, 24-letni Plumlee pa je 211 cm visok košarkar, za katerim je šele prva sezona v Ligi NBA. Lani ga je Indiana izbrala kot 26. na naboru, a je igral samo na 14 tekmah. Pacersi so se prebili v finale Vzhodne konference, kjer so s 3:4 v zmagah klonili proti poznejšemu prvaku Miamiju.
"Zelo sem vesel, ker bom lahko igral za Indiano. Je eno od treh vrhunskih moštev v ligi z možnostmi za naskok na naslov. Priložnost je res lepa in komaj čakam, da začnemo," je o svojem novem klubu dejal Scola.

Prioriteta za Sunse v izmenjavi košarkarjev je bila zagotoviti si še en izbor v prvem krogu nabora, saj si novi generalni direktor kluba Ryan McDonough prav na ta način prizadeva na novo zgraditi moštvo.