LeBron James je moral junija čestitati Stephenu Curryju za naslov prvaka. Foto: Reuters
LeBron James je moral junija čestitati Stephenu Curryju za naslov prvaka. Foto: Reuters
Luke Walton
Nekdanji košarkar LA Lakersov Luke Walton izjemno uspešno vodi Golden State, saj ima glavni trener Steve Kerr še vedno težave z bolečinami v hrbtu. Foto: EPA

"Spomini se bodo vrnili takoj, ko bom stopil v Oracle Areno. Seveda se zavedam, da je to le ena izmed 82 tekem rednega dela, zato ne bomo vložili vsega v petkovo tekmo. V primeru poraza se sezona ne bo končala. Vsekakor je poseben izziv igrati proti najboljši ekipi v Ligi NBA," je poudaril LeBron James, ki je lani blestel na uvodnih treh tekmah finala, ko je v povprečju dosegal kar 43 točk. Cleveland je vodil z 2:1 v zmagah, zadnje tri tekme pa so dobili Warriorsi in se veselili prvega naslova po letu 1975.

"Sploh se še nismo pogovarjali o tej tekmi. To je le eno izmed srečanj v rednem delu sezone," je bil kratek Draymond Green. Bojevniki so edina ekipa v zgodovini Lige NBA, ki je dobila 27 izmed uvodnih 28 tekem rednega dela. Edini poraz so presenetljivo doživeli v Milwaukeeju.

"Ne bi rad govoril v imenu celotne ekipe, a zame je to posebna tekma. Maščevanje bi bilo sladko," je poudaril Iman Shumpert. Cavaliersi bodo v Oaklandu začeli turnejo na Zahodu, ko bodo štirikrat gostovali v petih dneh. Sledijo še tekme v Portlandu, Phoenixu in Denverju. Cleveland je dobil šest tekem zapored in se utrdil na prvem mestu Vzhoda. Tekmecem pohaja sapa, Chicago ima že enajst porazov in vsekakor so Konjeniki veliki favoriti vzhodne konference.

Love ni igral v finalu
V junijskem finalu se je Clevelandu zelo poznala odsotnost Kevina Lova, ki je moral na operacijo desnega ramena. "Zelo lepo se je meriti z najboljšimi. Golden State ima največ zmag, sijajno igrajo in so zelo lačni po naslovu prvaka. To je velik izziv za nas in pomemben test pred nadaljevanjem sezone," je razlagal Love.
Luke Walton, začasni glavni trener Golden Stata, je vedno rad igral tekme na božični dan: "Spomnim se, da nam je Phil Jackson vedno povedal, da moramo zmagati te tekme, saj bodo nato naše mame še bolj ponosne na nas."

Tekme 25. decembra:
MIAMI - NEW ORLEANS

OKLAHOMA CITY - CHICAGO

GOLDEN STATE - CLEVELAND

HOUSTON - SAN ANTONIO

LA LAKERS - LA CLIPPERS