Selektor Jure Zdovc med dajanjem napotkov igralcem na petkovem treningu. Foto: Aleš Fevžer
Selektor Jure Zdovc med dajanjem napotkov igralcem na petkovem treningu. Foto: Aleš Fevžer
Uroš Slokar
Uroša Slokarja mučijo bolečine v vratu, a bo stisnil zobe. Foto: Aleš Fevžer
Slovenci nared za Avstralce
Košarkarski utrip na Kanarskih otokih
Slovenci odštevajo ure do tekme z Avstralijo

Zmagovit začetek bi bil izjemno pomemben za varovance Jureta Zdovca, ki ne skrivajo, da so malce nervozni.

"Rekel, bi da gre za tisto pozitivno nervozo. Smo v pričakovanju velikega tekmovanja in to vedno prinese s seboj tudi določena čustva. Tu na Kanarskih otokih smo že dobrih pet dni, tako da vsi komaj čakamo, da se začne zares," pravi Domen Lorbek. Selektor Jure Zdovc pa dodaja: "Na zadnjem treningu sem videl, da igralci niso povsem pravi. Verjetno čutijo, da se bliža začetek prvenstva in vsi ga želimo začeti z zmago."

Štirje igralci iz Lige NBA
Avstralija ne bo lahek zalogaj, saj ima po imenih eno najmočnejših ekip na prvenstvu. Štirje igralci si kruh služijo v Ligi NBA. To so Matthew Dellavedova (Cleveland Cavaliers), Cameron Bairstow (Chicago Bulls), Dante Exum (Utah Jazz) in Aron Baynes (San Antonio Spurs). Preostali z izjemo enega, ki igra v Adelaidi, pa so člani evropskih klubov. Joe Ingles je bil letos evropski prvak z Maccabijem, Nate Jawai in Ryan Broekhoff igrata v Turčiji, Chris Goulding in Brad Newley v Španiji, David Andersen v Franciji ter Brock Motum v Italiji.

Zdovc: Avstralcev te je lahko malo strah
"Avstralija ima dobro ekipo, a še zdaleč ne nepremagljive. Če gledaš njihovo postavo, te je lahko kar malce strah, glede na to, kje igrajo njihovi igralci. A tako kot imajo dobre plati, imajo tudi slabosti. Zagotovo nas bodo napadli po globini, kjer smo najbolj šibki, tako da se jim bomo morali pod koši čvrsto zoperstaviti. V napadu imajo precej specifičnih akcij, zato smo malce prilagodili našo obrambo, zelo hitri so v protinapadih, a se tudi počasneje vračajo. Skratka, čaka nas težka tekma, ki jo moramo dobiti," pravi Zdovc.

Zdovc bo lahko računal tudi na Uroša Slokarja, ki bo kljub težavam z vratom igral. Pregled z magnetno resonanco je namreč pokazal, da ne gre za nič resnejšega. Srečanje si boste lahko ogledali tudi na TVS 2 in na MMC-ju. Program se bo začel že ob 16.45.

SVETOVNO PRVENSTVO (M)
PRVI DAN PRVENSTVA, sobota
SKUPINA A
Ob 15.30: EGIPT - SRBIJA
Ob 18.00: FRANCIJA - BRAZILIJA
Ob 22.00: IRAN - ŠPANIJA
SKUPINA B
Ob 12.30: HRVAŠKA - FILIPINI
Ob 17.30: PORTORIKO - ARGENTINA
Ob 20.00: GRČIJA - SENEGAL
SKUPINA C
Ob 12.30: UKRAJINA - DOMINIKANSKA R.
Ob 16.00: NOVA ZELANDIJA - TURČIJA
Ob 21.30: ZDA - FINSKA (TVS 2)
SKUPINA D
Ob 13.30: ANGOLA - JUŽNA KOREJA
Ob 17.30: SLOVENIJA - AVSTRALIJA (TVS2)
Ob 20.00: MEHIKA - LITVA

Slovenci nared za Avstralce
Košarkarski utrip na Kanarskih otokih
Slovenci odštevajo ure do tekme z Avstralijo