Vasilis Spanulis bo še naprej navduševal v dresu Olympiacosa. Foto: EPA
Vasilis Spanulis bo še naprej navduševal v dresu Olympiacosa. Foto: EPA

Spanulis, ki je bil najzaslužnejši za dve zaporedni evropski slavji velikana iz Pireja, je bil velika želja Barcelone in moskovskega CSKA-ja, a se je izjemni strelec odločil, da raje ostane v rdečem, pristaniškem, delu grške prestolnice. Nedvomno sta bili ponudbi obeh velikanov bogatejši. K Olympiacosu je "Kill Bill" prestopil leta 2010 iz večnega tekmeca Panathinaikosa. Na Eurobasketu bo glavni nosilec grške reprezentance.

Spanulis je v pretekli sezoni v povprečju v Evroligi dosegal po 14,7 točke in 5,5 podaje. Trikrat je v svoji karieri postal evropski klubski prvak in trikrat tudi osvojil naziv MVP Final Foura. Z grško izbrano vrsto je leta 2005 postal evropski prvak, leto pozneje svetovni prvak, pred tremi leti pa je osvojil bron na Eurobasketu. Igral je še za Larisso, Maroussi in Houston Rocketse.

Olympiacos, ki je dvakrat presenetljivo slavil v Evroligi, letos pa je moral na koncu v državnem prvenstvu priznati premoč Pau, se bo v najmočnejšem evropskem tekmovanju pomeril s Sieno, Unicajo, Galatasarayem, Stelmetom in Bayernom.