Amar'e Stoudemire in Carmelo Anthony sta imela velike načrte v New Yorku, a skupaj nista uresničila pričakovanj. Foto: EPA
Amar'e Stoudemire in Carmelo Anthony sta imela velike načrte v New Yorku, a skupaj nista uresničila pričakovanj. Foto: EPA

New York je trenutno najslabša ekipa lige, saj ima le deset zmag na 53 tekmah. 32-letni krilni center si želi pred koncem kariere zaigrati za katero izmed moštev, ki se bodo merila za naslov. Letos je v zadnjem letu petletne pogodbe, ki je bila vredna kar 99,7 milijona ameriških dolarjev.

V letošnji sezoni je igral na 36 tekmah, v povprečju je dosegal 12 točk in zbral 6,8 skoka na srečanje. V zadnjih sezonah ima številne težave s poškodbami (zapestje, koleno, gleženj).

Veliko zanimanja zanj so pokazali predvsem pri Dallasu, zanj se je zelo zavzel nekdanji soigralec Tyson Chandler. Tudi LA Clippersi in Phoenix so pokazali zanimanje. V sredo bo lahko popisal z novo ekipo.

"Žalosten sem, ker bom izgubil prijatelja in soigralca ter človeka, zaradi katerega sem sploh prišel v New York. Po drugi strani pa vemo, v kakšnem smo položaju, in poznam njegove želje. Želi se boriti za naslov, želi igrati v končnici, zato mu prav nihče ne bi smel tega preprečiti," je odhod Stoudemireja pospremil zvezdnik Carmelo Anthony.