Rado Trifunović je selektor B-reprezentance, letos pa bo tudi pomočnik Jureta Zdovca. Foto: Aleš Fevžer
Rado Trifunović je selektor B-reprezentance, letos pa bo tudi pomočnik Jureta Zdovca. Foto: Aleš Fevžer

Najprej se bodo v Kranjski Gori pomerili z izbrano vrsto do 20 let, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo. Za tem sledi pot na Kitajsko in turnirja v Čenžuju in Šendženu, poleg Slovenije B pa bodo na obeh turnirjih zaigrali še Danska A, Kitajska B in All Star NCAA team. Lani se je prvič zbrala B-reprezentanca in hitro se je izkazalo, da je s tem košarkarska zveza naredila dobro potezo. Tako košarkarji, ki še niso pripravljeni za A-moštvo, dobijo priložnost, da se dokažejo. V izbrani vrsti so mladi košarkarji, ki niso več člani mlajših selekcij in nekateri starejši, ki so v zadnjih sezonah dobro igrali, a vendarle še niso pripravljeni za neposredno uvrstitev v A-reprezentanco. Lani so si mesto na pripravah A-ekipe prek B prislužili Luka Lapornik, Mitja Nikolić, Matej Rojc in Matej Krušič.

"V sodelovanju z Juretom Zdovcem smo se tokrat odločili, da na priprave B-izbrane vrste povabimo 13 košarkarjev, ki bi lahko bili v prihodnosti zanimivi za A-reprezentanco, zagotovo pa si bo z dobrim delom vpoklic kdo izmed kandidatov zaslužil že letos. Letos nas čaka 12 dni priprav, ena pripravljalna tekma z ekipo U20, nato pa znova pot na Kitajsko, kjer bomo igrali na dveh turnirjih. Ta turneja je bila že lani odlična izkušnja in preizkus za vse igralce, saj so bile tekme zelo kakovostne," je povedal Trifunović, ki bo letos tudi pomočnik Jureta Zdovca v članski izbrani vrsti, v B-ekipi pa mu bo letos ob Luki Bassinu, ki je bil poleg že lani, pomagal tudi Saša Dončić.

B-reprezentanca: Simo Atanacković (Hopsi), Domen Bratož (Tajfun), Miha Lapornik (Zlatorog), Mitja Nikolić (Praga), Blaž Mahkovic (Union Olimpija), Gezim Morina (Helios Suns), Jure Pelko (Helios Suns), Matej Rojc (Krka), Luka Rupnik (Union Olimpija), Boban Tomić (Grosbasket), Igor Tratnik (Zlatorog), Luka Vončina (Helios Suns), Saša Zagorac (Zlatorog).