Beno Udrih naj bi bil tik pred dveletnim dogovorom z eno od drugih ekip, a je nato - po poročanju ameriških medijev - vse skupaj padlo v vodo. Udrih je bil tako
Beno Udrih naj bi bil tik pred dveletnim dogovorom z eno od drugih ekip, a je nato - po poročanju ameriških medijev - vse skupaj padlo v vodo. Udrih je bil tako "prisiljen" sprejeti veteranski minimum od Miamija. Foto: Reuters

Slovenski organizator igre Beno Udrih se vrača v NBA-moštvo Miami Heat, ki ga je sredi sezone po poškodbi izplačalo ter tako sprostilo prostor za dodatnega igralca.

To je bil Joe Johnson, s katerim je Vročica ob izdatni vlogi drugega slovenskega organizatorja igre Gorana Dragića prispela vse do polfinala vzhodne konference.

Vodstvo kluba se je spomladi po poškodbi desnega stopala odreklo Udrihovim uslugam. Udrih se je Miamiju pridružil novembra lani v menjavi igralcev Miamija in Memphisa za veteranski minimum. Johnson je ob koncu sezone podpisal za Utah, Miami pa je zapustil tudi glavni zvezdnik Dwyane Wade, tako da je vodstvo ekipo izdatno okrepilo s številnimi (mladimi) novinci.

Udrih, ki je del rehabilitacije opravil tudi v Miamiju, je tako postal 19. član moštva, verjetno pa mu bodo zaupali vlogo prve rezerve na mestu organizatorja igre za Dragićem in pred novincem Briantejem Weberjem. Na položaju branilca ima trener Erik Spoelstra na voljo še Diona Waitersa, Wayna Ellingtona, Rodneyja McGruderja in lanska novinca Josha Richardsona in Tylerja Johnsona. Moštva morajo do začetka sezone, za Miami se začne 26. oktobra proti Orlandu, seznam skrčiti na 15 imen.

Štiriintridesetletni Udrih je v NBA-ju doslej igral za San Antonio Spurs, Sacramento Kings, Milwaukee Bucks, Orlando Magic, New York Knicks, Memphis Grizzlies in Miami. S San Antonio Spursi, katerim se je pridružil v sezoni 2004/2005, je osvojil dva naslova prvakov lige NBA v letih 2005 in 2007.