Na 31 tekmah je Beno Udrih za Knickse igral po 19 minut, vpisoval pa je 5,6 točke, 3,5 podaje in 1,8 skoka. Foto: Reuters
Na 31 tekmah je Beno Udrih za Knickse igral po 19 minut, vpisoval pa je 5,6 točke, 3,5 podaje in 1,8 skoka. Foto: Reuters

31-letni organizator igre se je k slovitemu moštvu iz Madison Square Gardna preselil pred letošnjo sezono. Ko so Knicksi imeli težave s poškodbami, je bil Udrih celo nekaj časa prvi "play" moštva, toda na parketu se Savinjčan ni izkazal, v zadnjem času pa je dobil zelo malo priložnosti. Z Knicksi, za katere je odigral 31 tekem in v povprečju dosegal po 5,6 točke, je pred sezono podpisal enoletno pogodbo, vredno 1,27 milijona dolarjev. Zanimivo, oba Slovenca, ki imata po dva šampionska prstana iz Lige NBA, Udrih in Saša Vujačić, sta brez kluba.

Moštvu iz New Yorka ni uspelo Udriha poslati v drug klub še pred koncem prestopnega roka. Namigovalo se je o odhodu k Denver Nuggetsom ali Washington Wizardsom, toda na koncu je le ostal med Kratkohlačniki, ki pa so se ga na vsak način želeli znebiti. Mike Woodson je tudi javno kritiziral Udrihove igre, javno pa je povedal tudi, da ga ne želi imeti več v moštvu. Za Knickse ni igral od 24. januarja.

Udrih je v NBA-ju kariero začel pri San Antoniu, ki ga je leta 2004 izbral na naboru. Prva sezona pri Spursih je bila odlična, bil je med najboljšimi novinci v ligi ter leta 2005 osvojil prstan, za tem pa ni več veliko igral za San Antonio, s katerim je šampionski prstan osvojil še leta 2007. Igral je še za Sacramento, Milwaukee in Orlando.