Košarka
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.5 od 19 glasov Ocenite to novico!
Nikola Janković
Ligo ABA bomo v Sloveniji prihodnje leto spremljali le v Stožicah. Foto: BoBo
VIDEO
Pogovor s predsednikom KZ...

Dodaj v

V Ligi ABA v prihodnji sezoni mesto le za en slovenski klub

Letos na zadnjem mestu končala Krka, lani Tajfun
23. maj 2017 ob 20:35,
zadnji poseg: 23. maj 2017 ob 20:49
Zagreb - MMC RTV SLO

Na skupščini Lige ABA v Zagrebu so odločili, da v prihodnji sezoni zmanjšajo število klubov v tekmovanju s 14 na 12, Slovenija pa bo imela le enega predstavnika - Union Olimpijo.

V letošnji sezoni je v ligi od slovenskih klubov igrala še Krka, ki je zasedla zadnje mesto, enako se je lani pripetilo Tajfunu.

Kot so pojasnili na skupščini, je samo eno mesto za Slovenijo predvsem posledica tega, da Košarkarska zveza Slovenije ne priznava Lige ABA, in slabih rezultatov slovenskih klubov, vključno z Unionom Olimpijo.

Za krčenje števila klubov s 14 na 12 so se odločili zaradi želje po povečanju konkurenčnosti in sprostitve koledarja. Srbijo in Hrvaško bodo v osnovi zastopali po trije klubi, po enega pa bodo poleg Slovenije imele še Bosna in Hercegovina, Črna gora in Makedonija. Dve dodatni mesti bosta pripadli klubom iz držav, ki sta imeli najboljši koeficient v sezoni 2016/17. To sta Srbija in Črna gora.

Poleg Olimpije bodo člani lige tako v novi sezoni še Cedevita, Zadar, Cibona, Igokea, Budućnost, MZT Skopje in Mornar, medtem ko bodo štirje klubi iz Srbije znani po koncu tamkajšnjega državnega prvenstva.

V prihodnji sezoni se bo igrala tudi druga jadranska liga, njena sestava pa še ni znana. Prvak naj bi se uvrstil v prvo ligo.

M. R.
Prijavi napako
Komentarji
kumimonster
# 23.05.2017 ob 20:59
Najboljša fora je pa v tem, da je v bistvu Slovenec ustanovil to ligo, čez čas, ko so jo prevzeli gospodje od dol in uvedli tudi način sojenja od dol, pa naenkrat za slovenske klube ni prostora. Res je nesrečna vsaka naša poroka z bivšo Jugo.
ms-601
# 23.05.2017 ob 20:41
zakaj bi pa sploh še sodelovali potem ?
Prenosa itak ni, nekega napredka očitno liga ne prinaša, kak velik keš se tudi ne obrne, sodniki so sumljivi itn ..
Birokracijsko so nas vse zunanje zveze v zadnjih 2 letih povsem ponižale. Čeprav krivi smo si tudi sami, rezultati naših klubov so realno porazni.)
Matic1519
# 23.05.2017 ob 21:06
Po razpadu juge, so vsi pametovali kako bo košarka propadla brez skupne lige, ampak preden smo ustanovili aba ligo smo imeli 2 evroligaša, Laško v playofu euro pokala in vsako leto nore talente, sedaj pa imamo spet isto kot v bivši jugi, eno polovico resnega kluba.

Čas je za slovo
davison20
# 23.05.2017 ob 20:54
Čestitke KZS za dobrobit slovenske košarke. Zanima me ali bo zveza prepovedala igranje Olimpiji v DP?
ajvard
# 23.05.2017 ob 21:37
spet sistem iz bivše juge. štirje srbski klubi, en naš.
zakaj sploh sodelujemo v tem cirkusu?
trdi disk
# 23.05.2017 ob 21:00
Odlična priložnost, da se še tisti edini slovenski klub (verjetno Olimpija, Rogaške 100% ne bodo spustili zraven) odpove ABA ligi. TV prenosov praktično ni, Olimpija pa tako ali tako nima publike, še tisti so povečini pristaši gostujočih ekip, to pa ni smisel sodelovanja Olimpije v tem tekmovanju. V ligi sodeluje 6 držav, od tega imata dve (Srbija in Hrvaška) skupaj 7 ekip (58,3%), preostale 4 (Slovenija, BiH, Črna gora in Makedonija) pa 5.
rokec
# 23.05.2017 ob 20:51
Aja.
Pa katera košarkarska zveza iz bivše juge pa podpira ABA ligo????
thejanus
# 23.05.2017 ob 21:26
srbi si že zrihtali 4 mesta ..od 12??!! ... to je počasi že kar jugoslovanska liga, tako kot nekoč, očitno si srbi želijo nazaj jugoslavije, prvo je očitno treba vzbuditi neko zanimanje za šport, potem je nevarnost še za kaj političnega
davison20
# 23.05.2017 ob 21:19
lukace5, ti nimaš pojma. Po pravilniku ABA lige Sloveniji pripadata dve mesti - do danes, ko je Olimpija na suho celo slovensko košarko in to nima veze s tem, da KZS ne priznava ABA lige. To bi moralo pomeniti samo to, da ABA liga določi 2 slovenska kluba, ki bi to ligo igrala. Poglej si računanje koeficientov in razdelitev mest v ligi pred današnjo famozno skupščino. Lani se je zaradi Lolimpije in "druge" Zvezde razširila liga na 14 in bi imela lahko Slovenija 3 klube, če bi ostalo na 12, bi Slovenija imela 2 kluba. Tako pa so Sloveniji vzeli mesto in ga dali Srbiji.
darkwader
# 23.05.2017 ob 20:57
No krasn, zdaj nam pa že cel balkan pravi da pri nas košarka nazaduje. Upam da so govorice o boljših pogojih Olimpije resnične, ker teh zgodbic smo se naslišal in da se potem tudi ostali klubi kakovostno dvignejo.
antipopulist
# 23.05.2017 ob 21:20
lukace5: Slovenija je do danes imela zagotovljeni dve mesti za sezono 2017-18! In ko so danes popoldan glasovali o tem, da se ji eno mesto odvzame, je bila Olimpija vzdržana, ker je zadnje preostalo mesto bilo obljubljeno njej. Sicer mi je jasno, da se kot navijač izdajalskega kluba ne moreš počutit dobro, ni pa treba drugim očitat, da ne razumejo ko je zadeva jasna kot beli dan.
davison20
# 23.05.2017 ob 21:46
Nihče ne jemlje osebno, Krka je izpadla, dejstvo pa je, da če bi Lolimpija delala v interesu slovenske košarke, ne bi pod nobenim pogojem pristala na to današnjo farso na skupščini. Tako je pa za lansko goljufijo prodala vse ostale slovenske klube. Prej niso plačevali igralcev ampak so jih kradli ostalim klubom, sedaj pa na ta način zarijejo nož v hrbet slovenski košarki. Sedaj če bi bil Erjavec jack, bi preprosto vrgel Olimpijo ven iz DP, igralcem prepovedal nastopati za repko itd itd itd.
rangerno1
# 23.05.2017 ob 22:21
Zabavna je ta liga! Organizacijsko najbolj na psu od vseh v Evropi. Čemu vse smo bili priča v vseh teh letih obstoja se niti ne spomnim več, vem pa da je bilo kretenizmov in slabega vodenja preveč, recimo ena od takšnih stvari je bila tista sezona, ko je bila Igokea 1. po rednem delu in bi kot takšna morala igrati v Evroligi, vendar je liga par tednov pred samim koncev spremenila pravilnik. Ligo smo praktično ustanovili v prvi vrsti Slovenci, na koncu pa smo v njen izpadli največji hlapci. Od lani pa je vodstvo praktično od Crvene Zvezde, pa tako kot so bili proti in kritični proti ligi, seveda kdor je spremljal letos ligo ABA ve, da so bile vse tekme delegirano po okusu Zvezde. Potem pridemo do dejstva, da noben resen TV program pri nas letos sploh ni prenašal lige, lahko bi napisal cel roman.

Me zanima kaj bi naredili, če bi Krka obstala v ligi in zakaj je sedaj Karpoš odletel, ko pa je drugi del sezone odigral odlično, vlagal ogromno denarja in energije v to in potem ostane brez igranja v ABA ligi :) Sicer pa malce se bo smešno slišalo, ampak zdi se mi, da je Krka poleg obupne sezone nam priskrbela tudi ekipo manj v tej kikiriki ligi.

Ligo sem spremljam že leta, sedaj pa me dokončno mineva, mislim da je čas, da jo bojkoritamo, od nje nimamo več čisto nič!
Bobrock
# 23.05.2017 ob 22:10
pa je res Olimpija kriva za vse Krkine težave ja Olimpija ni premagala Zadra in zato je Krka izpadla
kaj hudiča je pa Krka počela prej da je zmagala samo 8x v 26 kolih Olimpija je podkupila sodnike
ja pa Olimpija je tudi izdala Krko zato ker jo je nabila v Finalu pokala no da o DP sploh ne govorimo tukaj pa Olimpija sploh ne bi smela premagat Krke kar se pa ABA lige tiče je pa tako ali tako samo Olimpija sposobna igrat to ligo pa čeprav nimajo keša tudi za burek
pa spomnite se koliko ste imeli čez Lorbka za povedat ko je še bil šef lige pa kako je KZS pokleknila pred Fibo kao bomo imeli predstavnika v neki ligi prvakov ki je po kakovosti slabša od ABA lige danes pa nihče noče igrat teh Fibinih tekmovanj ker ni nobenega zanimanja zanje
tily
# 23.05.2017 ob 20:55
Srčno upam, da nobeden izmed slovenskih klubov ne bo sodeloval v drugi Jadranski ligi. Pa naj Olimpija sama zapravlja denar in ugled v tej ligi... Grobar slovenske klubske košarke...
janko luzar
# 23.05.2017 ob 20:49
Še ena žalostna resnica slovenske klubske košarke. Upam, da se z vstopom Petrola v zmajevo gnezdo spet vsaj približno vrnejo stara pota, ki pa zagotovo ne bodo prišla preko noči.
Benten
# 23.05.2017 ob 20:46
Kdo pa jo bo igral? Še Olimpija težko, če ne bo Petrola.
moj komentar
# 24.05.2017 ob 00:13
ABA liga je grobar nase kosarke.

Grobarji slovenske košarke so tisti ameterji in luzerji na KZS-ju, ki polnijo le lastne žepe, medtem ko so dvorane vse bolj prazne, otroci pa raje trenirajo druge športe.
Bobr
# 23.05.2017 ob 21:07
Posledica slabih rezultatov Union Olimpije je, da bo ligo ne glede na razvrstitev igrala Union Olimpija. A prav berem? LOL


Vključno...mimogrede ali je sploh kaka sezona v kateri Olimpija ni bila najuspešnejši SLO klub lige Aba?...drugače pa dobro za SLO košarko, kdo bo pa gledal životarjenje raznih Krk in Tajfunov na dnu lestvice, tako kot hokejistov Olimpije v EBELu...
mladi portugizac
# 24.05.2017 ob 09:22
Glede na dejstva, bi bilo od administratorja prav, da popravi zavajajoč naslov in ga uskladi z resnično odločitvijo: V ABA ligi v prihodnji sezoni mesto le za Olimpijo.

Državnega prvenstva namreč v Sloveniji včeraj, ko se je glasovalo na skupščini ABA lige, še ni bilo konec!
MiD
# 24.05.2017 ob 08:03
"Jadranska" liga je bila verjetno ustanovljena zaradi Olimpije, ker se je razmišljalo, da tedaj res močna Olimpija v Slovenski ligi pač nima enakovredne konkurence. Kmalu se je to močno spremenilo. Huda konkurenca so postali Zlatorog, Krka, Helios...
In v tistem času se je zgodil "Bossman"!
To pa je pomenilo, da noben slovenski klub niti Olimpija ni mogel preprečiti mladim igralcem odhoda v tujino, ker preprosto niso bili dovolj bogati.
Liga v kateri klubi nimajo niti toliko proračuna, da bi lahko v njej igrali veterani kot so Brezec, Nachbar, Zupan, Balažič, Ilijevski, Joksimovič, D. Lorbek, Nuhanović....
Ob teh igralcih bi naši mladi talenti gotovo veliko lažje napredovali. Toda, ker naši klubi finančno ne morejo konkurirati niti Cipru, Slovaški, Madžarski se ne smemo čuditi, da kvaliteta pada.
Prav tako kot je padla kvaliteta ABA lige, v kateri prevladujejo samo klubi z močno politično in finančno podporo (Zvezda, Partizan, Cedevita, Budučnost)

Sicer pa jaz ABA lige ne bom pogrešal. Tudi za slovenske klube ta liga ni edina opcija za primerjanje z drugimi. Tu je liga prvakov, Fiba pokal, Sixt Alpe Adria pokal. Ne nazadnje pa lahko v naslednji sezoni pričakujemo še bolj kvalitetno domače prvenstvo, ker bo v njej igralo le deset ekip.
Olimpija pa naj ne pričakuje, da bo zveza koledar tekem prilagajala ABA ligi oz. njim.
rader1991
# 23.05.2017 ob 21:42
olimpija mora igrat državno prvenstvo, če ne, se jo naj izključi iz slovenske lige, prav tako naj igra vse kroge pokala od začetka, kako lahko nek klub zafrkne celo slovensko košarko, če bi bili kaj vredni bi danes ustali in šli domov, da ne govorim o tem, da je ravno olimpija krko izrinila iz aba lige s tem, ko je zadru pustila da jo premaga fuj in fej od kluba
robert-krivec
# 24.05.2017 ob 13:10
Ni težko ugotoviti,da si mnogi tukaj zelo želite da Olimpija več ne bi obstajala
mladi portugizac
# 24.05.2017 ob 09:14
Ok, vsi veste, a sem že dolga leta goreč nasprotnik ABA lige in želim, da slo. klubi izstopijo (tudi ko je v ligi še igrala Krka, ki si jo to vedno priborila na parketu). Glede na dogajanje v tej sezoni, sem sam tako odločitev pričakoval in nad njo nisem nič presenečen. S tem v zvezi pa bi rad razjasnil le nekaj stvari, ki ste jih forumaši tako mal po domače "spregledali":

1. kot je že sloedge poudaril - ne vem, zakaj se tu zraven vleče Krko - Krka v nobenem primeru prihodnjo sezono ne bi igrala aba lige, tudi če bi jo vanjo povabili (saj Krka z lastnimi sredstvi dobro gospodari in nikoli ne da denarja za t.i. wildcarde);
2. če je kdo s tem neposredno opeharjen, bo morda rogaška, če bo prvak;
3. in v prejšnji točki se skriva srž problema, ki ga navijači olimpije (zavestno??) spregledajo: namreč, DP v Sloveniji sploh še ni končano! In zaradi tega sploh v resnici ne gre za to, da je sloveniji v aba ligi odvzeto eno mesto (to samo po sebi, glede na rezultate in obnašanje slo. klubov (razen olimpije) v preteklosti, roko na srce, ne bi bilo nič nepravičnega), ampak gre za nekaj drugega, hujšega: za slovenijo se je v naprej določil klub, ki bo igral v aba ligi, ne glede na uvrstitev!!! Slovenija ni izgubila enega mesta v aba ligi, ampak je izgubila VSE. Dejansko ima mesto v ligi Olimpija in ne slovenija! Ampak, sej..., tako je bilo v bistvu že v preteklosti (ko se je liga širila zaradi olimpije ipd.), sedaj pa so to še uradno vrgli na papir. In tu je srž gneva, ki ga nenavijači olimpije zlivajo na to ljubljansko sramoto - ker jim je bilo (prav njim in ne Sloveniji!) obljubljeno mesto v aba ligi, so se strinjali s tem (niso nasprotovali!), ne glede na to, da so vedeli, da v rokah še nimajo državnega naslova in so vedeli, da lahko zmaga tudi še rogaška in dobi ona prva pravico igranja aba lige. Dokončno so pokazali svoj obraz!

Pa nič ne de, kar se mene tiče, je v bistvu tako za slo. košarko še najbolje - naj aba ligo igra tisti klub, ki si to res tako neznansko želi, pri ostalih (razen deloma pri Krki) teh ambicij v resnem pomenu itak nikdar ni bilo. Ne sme pa se pozabiti včerajšnjega ravnanja olimpije, NIKOLI! Ne delam si utvar (kot nekateri), da bo KZS olimpijo vrgla iz državnega prvenstva, to enostavno ni realno (bi pa bil hec), pričakujem pa, da se DP (tako kot v večini primerov tudi letos) olimpiji ne bo nič prilagajalo (lep primer oz. predlog je podal že rader1991).

p.s. Ko se ravno omenja tudi 2. aba liga, še o tem - kako bodo ravnali drugi slo. klubi mi je vseeno, če pa se bo v 2. aba ligo prijavila Krka, pa na tem mestu kot vsakoletni imetnik letne karte prisežem, da ne bom več stopil v dvorano Leona Štuklja!
Remix
# 23.05.2017 ob 23:40
Najboljse da igramo samo drzavno prvenstvo par let. Vrzemo vse tujce vn, pol pa pocasi nazaj z nasimi. En reset je potreben
davison20
# 23.05.2017 ob 22:07
Slovencelj, s strani katerih klubov, daj ugrizni se v jezik. Kaj je pa zveza naredila pa vemo. Me zanima kako bi reagirali lani, če bi bila Krka proti vabilu za Lolimpijo?
davison20
# 23.05.2017 ob 21:49
Sicer je pa že izjava Okorna po zmagi v polfinalu in naštevanju vseh zmag proti nam, dala jasno vedeti kam pes moli taco.
marjank
# 24.05.2017 ob 06:41
Razumem,da so slovenski klubi v Jadranski ligi nekonkurenčni,ne razumem pa,da nas degradirajo,izgovor imajo da KZS ni priznala te lige zaradi Fibe,ki je grozila z ultimati!V resnici pa,balkanci nas podcenujejo,po mojem mnenju so Srbi najmočnejši,imajo 4 klube,Hrvati jih imajo tri,pa se na mednarodni ravni kaj dosti ne odreže hrvaška raprezentabca od naše,zato bi se morali naši klubi odmakniti od te lige in naj si jo Hrvati in Srbi igrajo sami!V Sloveniji pa naj se da povdarek na izboljšanju,vsak klub se naj po svojih močeh okrepi,večina slovenskih igralcev in nekaj tujcev,ki bi dodali vrednost!Pa lep pozdrav!
moj komentar
# 24.05.2017 ob 00:44
Zakaj lahko uspe srbski košarki in njihovim klubom. glede na to, da tudi Srbi nimajo denarja za stran metat?
Srbija je inkubator iz katerega vseskozi prihajajo ven dobri igralci.
Kaj pa pri nas?
Že v ranih selekcijah se naprej rine nesposobneže, katerih starši so vplivni in jim kupujejo igralna mesta. Zato pa tudi ni napredka in uspehov. Ko ostala sposobna mladina začuti te pristranskosti in krivice in dojame, da jih trenerji podcenjujejo in zaničujejo, preneha s treniranjem.
Vse ena sama lopovščina in sistem "veze in poznanstva".
moj komentar
# 24.05.2017 ob 00:08
Vidim da amater 1a34 spet piše neumnosti in ščiti nesposobno KZS, ki je grobar slovenske košarke. Vse sama pokvarjena žlahta....
čarli23
# 24.05.2017 ob 00:05
Vemo, da ima naša država v dveh letih najslabši koeficient, poleg tega pa je Krka zasedla zadnje mesto,“ je po skupščini povedal direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič, ki se je ob glasovanju o zmanjšanju števila klubov vzdržal, predstavnik Krke pa je bil proti.
To je možno samo pri Slovenčkih, ko se glasuje o tem da se nam nekaj vzame niso sposobni stopiti skupaj...Nekdanja tajnica-danes direktorček Olimpije se ob glasovanju o odvzemu mesta Sloveniji vzdrži??? Verjamem, da če bi glasoval za to ne bi veliko spremenilo a na načelni ravni je tako ravnanje Olimpije sramota. Kako je napisal Ivan Cankar- za hlapce rojeni...
moj komentar
# 24.05.2017 ob 00:00
Slovenska košarka pada vse globlje in globlje v vaški amaterizem.
In meni bo nekdo solil pamet, da je drugače.....
xP
# 23.05.2017 ob 22:24
Zdaj je Olimpija kriva za vse, kar je gnilo v slovenski košarki. Samo da se lahko vsa krivda zvali na Olimpijo. To da Krka, prejšnje leto pa Tajfun, delata sramoto v ABA pa hitro pozabite (nekateri).
trdi disk
# 23.05.2017 ob 21:42
Lorbek; Lisac & co. lahko ustanovijo novo tekmovanje. Za začetek Alpe adria cup, pa Zraven še Cibona in Cedevita, mogoče tudi Zadar in Split, saj dvomim, da imajo Hrvati interes nastopati v pretežno srbski ligi.
robert-krivec
# 24.05.2017 ob 13:21
http://siol.net/sportal/kosarka/udarec-za-slovensko-kosarko-441878
matic63
# 24.05.2017 ob 10:54
Ni mi jasno zakaj tako sovraštvo do Olimpije in Ljubljane. Kot prvo bi morali svoj gnev usmeriti v kzs...kaj pa so na KZS storili za večjo popularnost košarke v zadnjih letih? Povejte mi zakaj je Olimpija po vasem mnenju grobar Slo kosarke in ne KZS? Liga ABA se pocasi zapira in s casom jo bodo igrale le se ekipe, ki so udelezene v lastnistvu. Zakaj ne bi Olimpija igrala ABA lige, prek katere se edino lahko uvrsti v eurocup ali euroligo (zaenkrat najkakovostnejsi tekmovanji)?
KZS je kriva ker pusti da se klubi lahko odlocajo kje zelijo ti igrati, hkrati pa nagradi slovenske klube z enim mestom v ligi prvakov...kjer igra le par dejanskih prvakov. Tekmovalni sistem 1. skl je neumen ker ne prinasa nobene prednosti, ki si jo klub prigara v rednem delu. Na tekmah je 200-300 ljudi....povejte mi zakaj naj bi Olimpija bila grobar kosarke, ko pa je se edini klub, ki ima zeljo in ambicije sodelovati v kakovostnejsem tekmovanju. Se zmeraj laho privabi boljse kosarkarje z igranjem v aba ligi kot pa le v dp. Za vse bo zmeri kriva Olimpija in Ljubljana...
odziv
# 24.05.2017 ob 09:55
Naša pritoževanja...
In potem nam bodo dali posebno vabilo in nobeden, razen UO ne bo imel jajc (itaq da upravičeno in razumno).

Vprašanje je pravzaprav v bistvu ves čas enako ... kako strukturirati slovensko košarko, da bo ob čim boljših (vsaj okoli ničle pozitivnih) poslovnih rezultatih delovanje prineslo živahno vključevanje mladih in ostalih v športne dejavnosti in čim boljši športni rezultat (vsaj minimalno športno uspešnost, da nam ne bo nerodno) na klubski in reprezentančni ravni.

Bistveni podatek je torej jasna določitev (pravzaprav niti ni tako zelo pomembno, kakšna je, samo da je jasna in splošno prevzeta), kakšni so omenjeni minimalni parametri, ki bi se jih morali zavedati vsi, da ni nepotrebnih negativnih učinkov. Ampak to verjetno že imamo, kne?
Če so jo videli samo trije, pa si jo lahko nekam zatlačijo.

V nadaljevanju smo verjetno postavili strategijo (utežne vrednosti za posamezne parametre, da bomo vedeli, kaj in koliko je bolj pomembno od drugega) in

ostane samo še izdelava programa in usklajeno in konsistentno ravnanje na klubski in reprezentančni ravni.

Potem pridejo kar sami tudi ostali detajli, če jih le pogledamo skozi ta očala. Če ne bi bilo zraven ljudi, bi bilo otročje lahko.
FranzFerdinand
# 23.05.2017 ob 23:27
ABA liga je grobar nase kosarke. Nisem si mislil, da lahko klubsko potonemo tako globoko. Zaradi te lige smo tudi prakticno izgubili vse moznosti za kaksna mesta v evropskih pokalih, vsaj v bolj pomembnih, saj smo se na racun te lige odpovedali kvalifikacijam, samo se preko te lige se da priti v Evro pokale. Kvaliteta je pa tako cisto na dnu! Saj ni cudno, da ze 17 letni fantje odhajajo v tujino. Niti enega kluba ni ki bi jim nudil perspektivo, kar je Olimpija nekoc znala!
borut-blas
# 23.05.2017 ob 22:51
en slovenski klub in dva slovenska igralca
mogoče ......
me manj zanima koliko je dobrih slovenskih klubov, bolj me zanima koliko je slovenskih vrhunskih igralcev
simon-rupsi
# 23.05.2017 ob 22:07
NIč hudega. Aba liga tako ni zanimiva od kar je Krka izpadla in ni derbijev z Olimpijo.
KLIPAN
# 23.05.2017 ob 22:01
A sedaj pa so Srbi krivi, če smo imeli dve leti zapored klub na zadnjem mestu??
Ne se hecat, malo se zresnite.
Če ne vidite, da nam je klubska košarka na nivoju Luxemburske lige niso krivi ne Srbi, ne Hrvati, ne Bosanci.....pač pa premalo samokritike.
darkwader
# 23.05.2017 ob 21:20
Ne vem ali gre za naključje vendar ko je Olimpija padla je začela padati tudi klubska košarka pri nas. Nekaj se mora spremeniti, mislim, da nam odhajajo igralci v tujino ko pa še mozoljev niso videli, je pa le preveč.
antipopulist
# 23.05.2017 ob 20:53
Pardon, Olimpija je bila "vzdržana" do predloga o odvzemu enega mesta Sloveniji. So ga "prodali" samo da bi zaščitili svojo rit. No comment.
bojfab
# 24.05.2017 ob 16:12
Skrajšajmo ... slovenska košarka rabi ali ne rabi ABA lige? Po pisanju analizatorjev v zadnjih 3 letih je ne rabi. Zakaj torej toliko razburjenja?

In kdo je v onem članku razočaran nad potezo Olimpije? Tajfun, ki je naredil na mednarodnem prizorišču slovenski košarki največjo sramoto do sedaj.
bojfab
# 24.05.2017 ob 13:43
Kaj daje Olimpija slovenskim klubom ... polni jim dvorane!

UOL ... 8.150
KRK ... 6.400
ZLR ... 5.650
HOP ... 5.530
HEL ... 5.380
TAJ ... 5.070
ROG ... 4.760

To je število gledalcev v gosteh v 1.SKL
robert-krivec
# 24.05.2017 ob 13:28
Verjetno ste bili mnogi včeraj na sestanku v Zagrebu in zato veste kaj se je tam dogajalo
bojfab
# 24.05.2017 ob 12:13
Analizatorji, kaj se sploh vznemirijate z Olimpijo in ABA ligo? MOL niti ni občina, ki daje za košarko po glavi prebivalca v Sloveniji največ. Zakaj ni izplaval neki drugi klub? Helios, Krka, Šentjur, Rogaška, ...? Kdo ovira pridobitev sponzorskih sredstev? Imeli smo 2 Euroligaša in kao odkar je ABA liga jih nimamo več. Zakaj jih nimamo več? Zaradi ABA lige ali zaradi 15.000.000 EUR, ki jih ni niker? Zakaj managerji vodijo mlade igralec v tujino? Da ni tudi za to kriva Olimpija in ABA liga.

Pa še to ... analizatorji, pred tremi leti ste ploskali umiku Lisca in Lorbka iz ABA lige. In zgodilo se je kar se je moralo zgoditi. Tajfun lani in Krka letos, sta dokazala, da v Sloveniji ni kvalitete za nivo ABA lige.

Zakaj pa bi sploh vse to pisarili. V petek sem bil na tekmi v Ljubljani. Kvaliteta košarke ... OBUP!
matic63
# 24.05.2017 ob 11:51
ja kriva je Olimpija, ki se je vzdržala dej lepo te prosim davidson kva tebe pere? To kar se je zgodil smo lahko slutili že kakšno sezono nazaj. In zdaj k se soočamo z dejstvom, da je Slo basket v luknji in da ni to krivda samo Olimpije. Pač mora zavarovati tudi svoje interese, ne vem kdaj je nazadnje kateri klub kaj naredil za Olimpijo. Edino kar uspem prebrat na forumih je zlivanje gnojnice po Olimpiji in Ljubljani. Jaz mam sezonsko Olimpije zadnjih 6 let in sem na vsaki domači tekmi pa na kašno gostovanje grem (razn v NM ne več ker tam je organizacija na podnu, od varnostnikov do gledalcev). Tako da podpiram Slo košarko po svojih močeh in navijam za klub iz svojega mesta. Tkole k jokaš nad tem da ni Olimpija glasovala (kar ne bi nič spremenil tudi če bi), raj se pizdi nad KZS....zakaj si ekipe želijo igrat ligo, ki ni priznana s strani KZS?
robert-krivec
# 24.05.2017 ob 11:31
Kaj bi spremenilo če bi Olimpija glasovala proti?Gladko bi bila preglasovana
robert-krivec
# 24.05.2017 ob 10:28
Slovenija bo v novi sezoni po odločitvi skupščine Lige ABA, bolje rečeno kar klubov, solastnikov, imela le enega predstavnika. Še več – vodstvo regionalne lige je dalo jasno vedeti, da bo samo odločalo, kdo bo igral v regiji, če jih že (nekatere) matične košarkarske zveze ne priznavajo. Med njimi je tudi Košakarska zveza Slovenije.

„To je med klubi. Mi nismo bili povabljeni že približno leto. Tako so se odločili. Oni vodijo svojo politiko. Zdaj imamo enega, vprašanje je, kdaj bomo prišli na dva ali tri,“ je odločitev za Siol Sportal komentiral generalni sekretar KZS-ja Rašo Nesterovič.

“Prvoligaši bi se morali dogovoriti. Združenje prvoligašev se mora odločiti, kaj bi klubi radi. Oni so v tem primeru oškodovani. Naj se usedejo in se dogovorijo, kako naprej. Zveza ne more nič. Klubi se morajo odločiti, kakšen sistem želijo,” je še pristavil Nesterović.
Kazalo