Brian Shaw je bil zadnji dve leti pomočnik Franka Vogla. Foto: EPA
Brian Shaw je bil zadnji dve leti pomočnik Franka Vogla. Foto: EPA
Doc Rivers
Doc Rivers po devetih letih zapušča Boston in se seli na klop LA Clippersov. Foto: EPA

47-letni Shaw je bil v zadnjem desetletju pomočnik glavnih trenerjev. Največ se je naučil v Los Angelesu, kjer je bil desna roka legendarnega Phila Jacksona. V letih 2009 in 2010 se je z Lakersi veselil tudi naslova prvaka. Nekdanji organizator igre je v igralski karieri z Jezerniki osvojil tri naslove prvaka v letih 2000, 2001 in 2002, ko je blestela naveza Shaquille O'Neal-Kobe Bryant.

V zadnjih dveh sezonah je bil pomočnik Franka Vogla pri Indiani, ki se je letos prebila vse do finala Vzhoda, kjer je bil v sedmi tekmi boljši poznejši prvak Miami.

"Zelo sem srečen, da sem dobil priložnost na mestu glavnega trenerja. Predsednik Josh Kroenke in generalni menedžer Tim Connelly sta mi ponudila priložnost, pripravljen sem ta ta izziv. Gradil bom na vseh dobrih stvareh, ki je jih imela ekipa pod vodstvom Karla," je povedal Shaw, ki je še vedno v tesnih stikih z Jacksonom.

Rivers že dogovorjen s Clippersi
Tudi v Memphisu je vse jasneje, da bo novi trener Dave Joerger, ki je bil do konca pretekle sezone pomočnik Lionela Hollinsa. Doc Rivers je prav tako blizu podpisa pogodbe z LA Clippersi. Za triletno sodelovanje bo uspešni trener Celticsov prejel 21 milijonov dolarjev.