37-letni Goran Jurak je bil mož odločitve v dvorani Tri lilije. Foto: Aleš Fevžer
37-letni Goran Jurak je bil mož odločitve v dvorani Tri lilije. Foto: Aleš Fevžer
Laščani po preobratu do odločilne tekme

Junak srečanja je bil Goran Jurak, ki je 12 sekund pred koncem dobil skok in zadel za končni izid. Milan Milanović je dosegel 22 točk in osem skokov za gostitelje, na drugi strani pa je 15 točk in sedem skokov prispeval Christopher James Gabriel.

Laščani so tekmo začeli bolje in prvih deset minut držali vajeti igre v svojih rokah, Polzeljani so se na 14:16 približali šele v zaključke prve četrtine. Na začetku druge četrtine so gostje poravnali na 16:16, domači so vodili še z 21:19, nato so Hopsi pobegnili, do odmora pa so si priigrali prednost osmih točk (29:37).

Košarkarji Zlatoroga so vztrajno zmanjševali zaostanek, v zadnjih treh minutah tretje četrtine pa po trojkah Juraka in Matica Sirnika izenačili na 47:47. Aleksandar Mitrović je zadel za 49:47, pred zadnjimi desetimi minutami pa je bilo 52:52.

Ko so Laščani povedli s 54:52, prednosti niso več izpustili iz rok, saj so vodili do 20 sekund pred koncem, ko so zaostajali po dveh zadetih prostih metih Mihe Vašla (63:64). Laščani so poskušali s trojko, ki jo je Jovanović zgrešil, vendar je odbito žogo ujel Jurak in jo spravil skozi obroč.


Izjavi po tekmi:

Predrag Milović, trener Zlatoroga: "To je bila tekma izenačenih nasprotnikov. V drugem polčasu smo odigrali zelo dobro v obrambi. Proti koncu smo vodili za šest točk, pa po zaslugi lastne nediscipline tekmo pripeljali v negotovo končnico. Na koncu smo z res veliko sreče premagali Hopse. Čestitke mojim fantom za obrambo v drugem polčasu, Hopsom pa za korektno in športno igro. Vesel sem, da se četrtfinalni niz seli nazaj na Polzelo."

Jernej Kobale, trener Hopsov: "Dva ključna igralca sta bila že v začetni fazi tekme obremenjena z osebnimi napakami, kljub temu pa smo po polčasu vodili za osem točk. V samem zaključku nam je zmanjkalo moči in sreče. Bili smo v položaju, da si že v Laškem zagotovimo uvrstitev v polfinale. Žal nam ni uspelo, vendar bomo imeli v četrtek še drugo zaključno žogico, tokrat pred našimi navijači."

Liga Telemach, četrtfinale, druge tekme:
ZLATOROG LAŠKO - HOPSI POLZELA 1:1
65:64 (16:14, 13:23, 23:15, 13:12)
500; Milošević 22, Jurak in Jovanović po 10; Gabriel 15, Jagodnik 14.

Torek ob 17.30:
GROSUPLJE - UNION OLIMPIJA 0:1
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.
Ob 20.00:
PORTOROŽ - KRKA 0:1
ROGAŠKA - HELIOS DOMŽALE 0:1
Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na dve zmagi. Morebitne tretje tekme bodo v četrtek.

Laščani po preobratu do odločilne tekme