Končni izid prve tekme finala, 97:88 v korist Crvene zvezde, je v Srbiji le opomba ob dogodkih v Pionirju. Foto: ABA photo
Končni izid prve tekme finala, 97:88 v korist Crvene zvezde, je v Srbiji le opomba ob dogodkih v Pionirju. Foto: ABA photo

Sodniki so morali izprazniti dvorano Pionir, zaradi pretepa pa so izključili sedem igralcev Partizana in šest Crvene zvezde. Srečanje je Partizan končal z vsega dvema košarkarjema na igrišču, pri Crveni zvezdi, ki je slavila zmago s 97:88, pa so ostali štirje.

Tekma med največjima tekmecema v Srbiji je bila hudo napeta od samega začetka. V 3. četrtini je na primer trener Partizana Duško Vujošević poklical svoje igralce s parketa, saj je bil nezadovoljen s sojenjem.

Do konca igrala le šesterica
Po nekaj minutah so se igralci Partizana vrnili na igrišče, vrhunec predstave pa je sledil osem minut pred koncem. Večina igralcev obeh moštev se je namreč zapletla v množičen pretep. Posredovati je morala celo srbska policija, ki ji je nekako le uspelo ločiti pretepače in jih po tem, ko so jim zagrozili s prisilnimi sredstvi, pomiriti. Sodniki so nato izpraznili dvorano - gostitelj prve tekme je bil Partizan -, tekma pa se je nadaljevala brez košarkarjev, ki so se stepli.

Na voljo za igro je skupno v obeh klubih ostala le osmerica košarkarjev: trije pri Partizanu in pet pri Crveni zvezdi, do konca tekme pa so oboji zaradi prekrškov izgubili še po enega igralca.

Kriva politika ali "Dule"?
Razburljivo je bilo tudi po srečanju na novinarski konferenci. Direktor Crvene zvezde Davor Ristović je za vse obtožil trenerja Duška Vujoševića, ta pa je dejal, da so za incident krivi politiki in ljudje, ki jih je vodstvo Crvene zvezde postavilo na vplivne položaje v državi.

Pretep v dvorani Pionir: Sramota srbske košarke