Zach LaVine je drugič zapored dvignil lovoriko za zmagovalca v zabijanju. Foto: Reuters
Zach LaVine je drugič zapored dvignil lovoriko za zmagovalca v zabijanju. Foto: Reuters

Košarkar Minnesote se je v odločilnem zabijanju odrinil s črte prostih metov, si žogo podal med nogami, nato pa jo z desnico zabil skozi obroč (VIDEO). Dobil je najvišjo mogoče oceno 50 in po Natu Robinsonu (2009, 2010) postal prvi, ki je ubranil lovoriko. Aaron Gordon je prav tako pokazal izjemne sposobnosti (VIDEO), kar mu je priznal tudi LaVine: "Morala bi si razdeliti zmago, saj je naredil nekaj stvari, ki jih še nikoli nisem videl."

Tekmovanje v natančnosti metov za tri točke je spet dobil igralec Golden Stata, a tokrat ne branilec naslova Stephen Curry, ampak Klay Thompson (VIDEO). Thompson je bil v velikem finalu skoraj nezgrešljiv in je zmagal s 27 točkami, medtem ko jih je Curry dosegel 23, Phoenixov novinec Devin Booker, z 19 leti najmlajši igralec Lige NBA, pa 16.

V tekmovanju v različnih košarkarskih veščinah je s poligonom presenetljivo najhitreje opravil 213 cm visoki Karl-Anthony Towns (VIDEO), ki je bil v finalu spretnejši od branilca Bostona Isaiaha Thomasa.

Vrhunec konca tedna All Star, na katerem se februarja tradicionalno zberejo najboljši košarkarji Lige NBA (letos je gostitelj Toronto), bo seveda nedeljska ekshibicijska tekma Vzhod - Zahod. Tekma se bo po slovenskem času začela ob 2. uri zjutraj.