Košarkarski klub Union Olimpija in eden bolj obetavnih mladih igralcev v Evropi Vasilije Vučetić sta sklenila
Košarkarski klub Union Olimpija in eden bolj obetavnih mladih igralcev v Evropi Vasilije Vučetić sta sklenila "dolgoročno partnerstvo". Foto: KK Union Olimpija

ar Vasilije Vučetić je z Unionom Olimpijo podpisal štiriletno pogodbo. "V Ljubljani se dobro počutim in hvaležen sem klubu za izkazano zaupanje."

18-letni Vučetić bo od septembra naprej igralec članske vrste, v kateri se je na treningih in nekaj tekmah kalil tudi že letos. Vučetić, ki v višino meri 207 cm in lahko igra na obeh centrskih položajih, je v Ljubljano prišel leta 2011 in je od tedaj nastopal za Olimpijine mladinske in kadetske selekcije.

"Veseli nas, da nam je med nami uspelo zadržati tako nadarjenega košarkarja. Prejšnje poletje smo ekipi priključili 18-letnega Marinellija, kar se je že pokazalo kot zadetek v polno. Verjamemo, da nas tudi Vasilije ne bo razočaral," je povedal direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič.

"V Ljubljani se dobro počutim in hvaležen sem klubu za izkazano zaupanje. V mladinski selekciji je za nami odlična sezona, tudi članskih treningov sem se že privadil. Vem, da je pred mano še ogromno dela. Igrati za Olimpijo je velika čast in odgovornost, sam se pa moram potruditi, da si izborim minute že v naslednji sezoni," pa je bil po podpisu pogodbe zadovoljen obetavni košarkar.

Vučetića so vabili v Španijo, vendar se ni ponovil primer Emirja Sulejmanovića (odšel je k Barceloni) in Luke Dončića (Real) ...