Mike Woodson se po neuspešni sezoni poslavlja z mesta trenerja Knicksov. Foto: Reuters
Mike Woodson se po neuspešni sezoni poslavlja z mesta trenerja Knicksov. Foto: Reuters

celemu strokovnemu vodstvu.

"Zelo spoštujem Mika Woodsona in ves njegov štab. Za trenerji in košarkarji K je zelo težka sezona in ne moremo za neuspeh kriviti posameznikov. Napočil je čas za spremembe v franšizi, saj gradimo ekipo za naslednjo sezono in naprej," je povedal Jackson.

Center Chicago Bullsov Joakim Noah je bil izbran za najboljšega obrambnega košarkarja v Ligi NBA. Na 80 tekmah je letos v povprečju dosegal 12,6 točke, 11,3 skoka, 5,4 podaje, 1,2 ukradene žoge in 1,5 blokade na srečanje.

Knicksi so letos dosegli 37 zmag na 82 tekmah in so ostali na devetem mestu brez nastopa v končnici, v lanski sezoni pa so bili s 54 najboljši v svoji diviziji. Woodson je New York vodil zadnje dve leti, pred tem je bil pomočnik, kot prvi trener pa je sedel tudi na klopi Atlante.

Adelman se poslavlja po 23 sezonah
Konec trenerske kariere pa je napovedal Rick Adelman. 67-letni strokovnjak, ki je zadnje tri sezone vodil Minnesota Timberwolvese, se po 23 sezonah v vlogi prvega trenerja poslavlja od Lige NBA. V najmočnejši ligi na svetu je dobil kar 1.042 tekem, s čimer je na večni lestvici na osmem mestu. Na 1703. tekmi v Ligi NBA pa je zmagal 1000. srečanju, kar je peti najboljši dosežek.

Pet let je igral v Ligi NBA, kjer je leta 1983 začel trenersko pot. Najprej je bil pomočnik pri Portlandu, Trail Blazerse pa je prevzel leta 1989. Nato je vodil še Golden State, Sacramento in Houston.