Jaka Blažič je na spisku kandidatov slovenske reprezentance za nastop na letošnjem EuroBasketu. Na dveh je že igral. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Blažič je na spisku kandidatov slovenske reprezentance za nastop na letošnjem EuroBasketu. Na dveh je že igral. Foto: www.alesfevzer.com

27-letni Blažič je dve leti igral za Baskonio, s katero je nastopal tudi v Evroligi. Po koncu pretekle sezone so prekinili sodelovanje, čeprav je slovenskega reprezentanta pogodba vezala še za eno leto. V Evroligi je v pretekli sezoni spodbudno začel, zablestel proti Realu, ko je dal 21 točk, nato pa igral vse manj. Skupaj je v dobrih 14 minutah na tekmo dosegal nekaj manj kot pet točk.

Kot poroča Gigantes, se zanj zanimajo pri Andorri, ki ima za sabo uspešno sezono, potem ko je v četrtfinalu državnega prvenstva klonila pred Real Madridom. Andorra bo letos prvič zaigrala v Evropskem pokalu. Gigantes dodaja, da je zanimanje pokazal tudi Canarias, ki igra pod sponzorskim imenom Iberostar Tenerife. Klub s Kanarskih otokov je nekaj časa v ligi ACB celo vodil, na koncu redni del končal na petem mestu, v četrtfinalu pa je moral priznati premoč Unicaji Malagi. Klub je sicer osvojil lovoriko v premierni sezoni Fibine Lige prvakov, v kateri bo igral tudi letos. Pred kratkim je klub prevzel bosanski trener Nenad Marković.

Melli med evropskimi prvaki
Aktualni evropski prvak Fenerbahče se je okrepil z Nicolo Mellijem. Italijanski reprezentant je bil nosilec igre Broseja v minuli sezoni. V Carigradu je 26-letni krilni center, ki je v Evroligi dosegal po 11,5 točke in 7,4 skoka, podpisal triletno pogodbo. Pred tem je igral za Scavolini, Olimpio in Reggiano.