Košarka
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 9 glasov Ocenite to novico!
Sandi Čebular
Zadnje tri pokalne naslove je osvojila Krka. Foto: FMP
VIDEO
Union Olimpija zlahka v p...

Dodaj v

Zaključni turnir Pokala Spar brez izrazitega favorita

Prvi polfinale in finale na TV SLO 2 in MMC-ju
17. februar 2017 ob 14:04
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Konec tedna je v Domžalah na sporedu zaključni košarkarski turnir Pokala Spar. Polfinalna para sta Union Olimpija – Zlatorog in Krka – Hopsi.

Prvi polfinale bo ob 18. uri s prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju. Drugi polfinale se bo začel ob 20.30. Finale bo v nedeljo ob 17.45 z neposrednim prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju.

Finalisti bodo igrali kar štiri tekme v šestih dnevih, po mnenju trenerjev pa izrazitega favorita ni, ker nastopajo ta čas štiri najmočnejše ekipe v državi.

"Že samo dejstvo, da so na finalnem turnirju prve štiri ekipe slovenske lige, kaže, da nas čaka zanimiv in izenačen turnir. Prihajamo po napornem ritmu tekem, vendar ni čas, da bi se s tem obremenjevali. Pripraviti se moramo na sobotno tekmo, obe dosedanji v sezoni s Hopsi sta bili izenačeni. Polzeljani igrajo lepo košarko, so homogena ekipa, nevarna pri metih za tri točke. Kot vsi pa si tudi mi želimo uvrstiti v finale," je ocenil trener Krke Dejan Mihevc in dodal, da je večina njegove ekipe zdrava, le Matej Rojc si je poškodoval zadnjo ložo in bodo šele zvečer videli, kakšna je raven njegove poškodbe.

"Četrtfinalni tekmi s Konjicami sta bili specifični, ker smo imeli bolne nosilce igre, a smo lažje kot druge tri ekipe prišli do zaključnega turnirja. Pred dobrim tednom dni smo igrali s Krko, vendar bo ta tekma specifična. Odločala bo dnevna forma, tudi bolezni. Mi smo bolj načeti, Krka pa je bolj utrujena po prejšnjem dvoboju v pokalu. Žan Kosič in Jakob Čebašek imata zdravstvene težave in bomo šele po večernem treningu vedeli, ali bosta lahko igrala. Sam menim, da je pred nami le ena tekma, polfinale. Šele potem bomo razmišljali o naslednji," je dejal Boštjan Kuhar, trener Hopsov, pokalnih zmagovalcev leta 1996.

Trener Olimpije Gašper Okorn je ocenil, da njegova ekipa ni favorit pred dvobojem z Zlatorogom. "Večjih skrivnosti med našima ekipama ni, se zelo dobro poznamo. Mislim, da mi nismo favoriti, naše možnosti so polovične, 50:50, tudi igrišče je nevtralno. Prepričan sem, da bomo oboji visoko motivirani in da se želimo uvrstiti v nedeljski finale. To bo težka tekma, odločalo bo marsikaj, dnevna forma, trenutni navdih. Imamo željo in voljo, razmišljamo le o Laškem. Mi smo v tej sezoni igrali že več kot 50 tekem, poznamo ritem številnih tekem v nizu, kot so tokrat v pokalu. Žal Devin Oliver ni pripravljen za sobotno tekmo, po dodatnih izvidih pa bodo vedeli, kdaj se nam bo pridružil. Na srečo pa bo že v bližnji prihodnosti na voljo, ker mišica ni strgana," je dejal Okorn.

Ljubljančani so devetnajstkrat osvojili pokal, daleč največkrat med vsemi. Pred nizom slavij Krke, ki so dobili zadnje tri pokale, so bili najboljši nepretrgoma med letoma 2008 in 2013. Zlatorog je pokal dvignil le leta 2004.

"V pokalnem tekmovanju ni absolutnih favoritov. Moram pa reči, da smo imeli težko pot do zaključnega turnirja. Igrali smo z neugodno Rogaško, dvoboj je pustil tudi posledice, vendar verjamem, da bodo fantje dali vse od sebe in pozabili na manjše poškodbe, ker nas le dve tekmi ločita od naslova. Med seboj se zelo dobro poznamo, v zadnjem obdobju smo odigrali nekaj medsebojnih tekem. Igramo na nevtralnem terenu in upamo, da bomo presenetili favorizirano Olimpijo. Ritem je zelo hud, posebej za ekipe, ki imamo na voljo šest, sedem igralcev. Toda sistema si nismo izmislili trenerji, mi moramo pripraviti ekipe, ki pa nimajo časa za regeneracijo v tem tednu. Bomo morali stisniti zobe," je menil Aleš Pipan, strateg košarkarjev Zlatoroga.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
Fleaa
# 17.02.2017 ob 14:41
Zaključni turnir Pokala Spar brez izrazitega favorita

2€ na Zlatorog
darkwader
# 17.02.2017 ob 17:06
Da bi pa en novinar vprašu Okorna kva se dogaja z Mulaličem pa ne.....
themetun
# 17.02.2017 ob 14:34
Kdo bi vedel, ne? "Žal Devin Oliver ni pripravljen za sobotno tekmo, po dodatnih izvidih pa bodo vedeli, kdaj se nam bo pridružil. Na srečo pa bo že v bližnji prihodnosti na voljo, ker mišica ni strgana," je dejal Okorn.
Fennix
# 17.02.2017 ob 16:50
Jaz bi edino upal dati 2€ na to, da pokala ne bodo dobili Hopsi. Pa še za to ne dam roke v ogenj. Je naslov kar v redu :).
rangerno1
# 17.02.2017 ob 23:51
@felipesko, niti ne toliko o slovenski košarki, kot o Olimpiji.

Če ne bi tepci v upravi Zlatoroga v prestopnem roku tako amatersko ostali brez okrepitve (Polutaka, ali koga drugega če bi se prej podvizali) bi stavil na Zlatorog. Krka ima največjo širino, Olimpija brez Oliverja in Mulalića vprašanje kako je, še posebej, če Jefferson ne bo pri metu. Hopsi pa so za ščepec za temi tremi, ampak ne pretirano, še posebej če bodo najbolj borbeni, kar je edini njihov adut.

Evo finale bo Zlatorog - Krka, pa da vidimo
mmc22
# 17.02.2017 ob 14:40
G.Pipan!!!Na voljo imaš 12 igralcev in ne 7.Kdo ti je kriv da ostalih 5 ne koristiš.Ce jih ne rabiš na igrišču ,si jih pa domov pelji!!!
Enako velja tudi za ostale trenerje.Kuharja,Okorna in najboljšega trenerja med najboljšimi Mihevca.Vsaka ekipa šteje 12 igralcev na tekmi in ne jamrajte da jih nimate.Navsezadnhe ste trenerji večinoma sami sestavili ekipo.
Želel sem da bi se Primorska ali Rogaška uvrstila v polfinale,ampak ker se ni navijam za Polzelo da antipatično Krko premagajo.
Hop,hop,hop Hopsi!!!!
felipesko
# 17.02.2017 ob 21:13
Trener Olimpije Gašper Okorn je ocenil, da njegova ekipa ni favorit pred dvobojem z Zlatorogom

Kruta resnica,ki veliko pove o slovenski košarki......
darkwader
# 18.02.2017 ob 08:00
Moram priznati da me bolj zanima domnevna sanacija kluba UO kot tale pokal. Mogoče ne bilo slabo da se svet sponzorjev preimenuje v svet prokrastinatorjev.
linus.si
# 17.02.2017 ob 14:18
A Oliver (Olimpija) bo lahko igral?
anze82
# 17.02.2017 ob 20:29
Favorit je olimpija.krka je prevec zanic
Kazalo