Mitja Nikolić je v 20 minutah dosegel 15 točk. Foto: www.alesfevzer.com
Mitja Nikolić je v 20 minutah dosegel 15 točk. Foto: www.alesfevzer.com

Kljub zmagi z 98:97 (po podaljšku) selektor Jure Zdovc tako ni imel vzroka za dobro voljo: "Obramba je bila pod ravnjo, premehko smo igrali od začetka in naredili veliko napak. Ne morem biti zadovoljen z igro. Smo pa dosegli veliko košev, vendar bi morali to že v prvem polčasu izkoristiti."

Zdovca, ki je še v času svoje igralske kariere vedno stavil na obrambo in moštveno igro, skrbita neodgovornost nekaterih igralcev in njihova sebičnost. Je pa pohvalil strelski učinek nekaterih. S 15 točkami in brezhibnim metom iz igre 6/6 je presenetil krilni igralec Mitja Nikolić:

"Poljska ni slaba ekipa. Ima nekaj odličnih košarkarjev, zato je bila tekma težka, zmaga pa sladka. Malce smo še utrujeni od prejšnjih tekem in poti, vendar smo vseeno odigrali dobro tekmo. Ves čas smo bili v stiku s tekmecem, v podaljšku pa stopili na plin in prišli do minimalne zmage. Vzdušje v ekipi je odlično in pravi užitek je igrati v tej reprezentanci."

Slovenija je v podaljšku z delnim izidom 12:0 povedla z 98:86 in vse je bilo odločeno ... Uroš Slokar je s sedmimi točkami postal dvanajsti igralec v zgodovini slovenske reprezentance, ki je dosegel 900 točk in več.

V Celju se danes končuje evropsko prvenstvo za dekleta do 18 let. Slovenija bo ob 15.45 na tekmi za 5. mesto igrala s Češko.

Za konec turnirja v Rigi čaka Slovenijo danes ob 17.45 dvoboj z Latvijo, ki bo dal zmagovalca turnirja. Jure Zdovc: "Latvijci so precej hitrejši od Poljakov. Igrajo mojo napadalno filozofijo košarke - imajo gibljive igralce na položaju štiri in pet in hitro tranzicijsko igro v širini. Težja tekma bo kot proti Poljski. Igrajo doma in tudi sojenje bo temu primerno. Že na tekmi proti Poljski nam kriterij ni bil naklonjen. Predvsem bo treba igrati bistveno boljšo obrambo."

To bo peta pripravljalna tekma Slovenije v pripravah na septembrsko evropsko prvenstvo. Reprezentanca se bo slovenskim navijačem spet predstavila na turnirju v Kopru med 21. in 23. avgustom, ko bodo tekmeci Ukrajina, Finska in Italija.