Jaka Blažič je eden najbolj priljubljenih slovenskih košarkarjev v tem trenutku, kar si glede na prikazane igre tudi zasluži. Foto: Aleš Fevžer
Jaka Blažič je eden najbolj priljubljenih slovenskih košarkarjev v tem trenutku, kar si glede na prikazane igre tudi zasluži. Foto: Aleš Fevžer
Zmago Sagadin
Zmago Sagadin je legenda slovenske košarke. Foto: Liga ABA

Ena izmed novosti košarkarskega spektakla je namreč ta, da se na članski tekmi ne bodo pomerili domači igralci proti tujim košarkarjem, ampak se je na tekmo uvrstilo deset igralcev z največ prejetimi glasovi v spletnem glasovanju, izglasovana trenerja Zmago Sagadin in Aleksander Sekulić pa sta izbrala še vsak po sedem posameznikov. Murić in Blažič sta si najprej izbrala trenerja, nato pa sta izmenično volila še vsak po 11 soigralcev za spektakel v Rogaški Slatini.

V ekipi Eda Murića, ki jo bo vodil trener Krke Sekulić, bodo tako nastopili Domen Lorbek, Jaka Klobučar (oba Krka), Aron Baynes (Union Olimpija), Bojan Jovanović (Maribor Messer), Mladen Primorac, Anže Pelc (oba Tajfun), Žiga Zagorc, David Andrew Collins (oba Elektra), Željko Jotić (Rogaška Crystal), Igor Tratnik (Grosuplje) in Jure Močnik (Helios).

Na drugi strani pa je Blažič v ekipo s trenerjem Sagadinom povabil Klemna Prepeliča (Union Olimpija), Gregorja Jakhela Kolarevića, Bobana Tomića (oba LTH Castings Mercator), Nikolo Gačeša, Miho Fona (oba Helios), Jasonna Hannibala (Hopsi), Sama Udriha, Miho Lapornika (oba Zlatorog), Jureta Pelka (Maribor Messer), Miloša Miljkovića (Rogaška Crystal) in Jana Špana (Slovan).

Osrednja tekma se začne ob 21. uri
Na prazniku slovenske košarke se bodo predstavile tudi mlajše selekcije, osrednja tekma pa se začenja ob 21. uri. Med tekmo bosta potekali tradicionalni tekmovanji v metanju trojk in zabijanju, novost pa bo hitrostno tekmovanje v metanju trojk z zaključnim metom s sredine igrišča. Vstopnice so v preprodaji na voljo po osem evrov, na dan prireditve bodo 10 evrov, v dvorani pa bo prostora za približno 1.700 gledalcev.

To je tekma, ne cirkus
"Bil sem že na številnih All-Stars tekmah doma in v tujini. Vedno sem skušal vnesti nekaj resnosti. Košarkarjem sem pojasnil, da jih je prišlo gledat 1.500 ljudi in da je to košarkarska tekma, in ne cirkus. Povedal sem jim, da lahko igrajo bolj sproščeno, posledično bolj precizno in dodajo določeno mejo atraktivnosti, a vse v določenih mejah. Pokažejo naj svoje mojstrstvo in ne neumnosti," je bil jasen legendarni Sagadin.