V Stožicah so začeli treninge za novo sezono. Foto: KK Union Olimpija
V Stožicah so začeli treninge za novo sezono. Foto: KK Union Olimpija
Predrag Milović
Predrag Milović bo tudi v novi sezoni vodil Laščane. Foto: KK Zlatorog

Na prvo srečanje ekipe so prišli Paolo Marinelli, Luka Rupnik, Gregor Hrovat, Jaka Brodnik, Blaž Mahkovic, Vasilije Vučetić in Dino Murić. Na uvod v sezono je bil povabljen tudi lansko sezono posojeni igralec Uniona Olimpije na Kodeljevo Luka Kokol. Na prvi trening je na povabilo glavnega trenerja prišel tudi mladi perspektivni mladinec Vlatko Čančar. Mladinci Aleksandar Lazić, Grega Sajevic, Blaž Mesiček in Žan Mark Šiško se bodo pripravam članske ekipe pridružili v naslednjih dneh.

Sasu Salin in Alen Omić se bosta zeleno-belim pridružila po končanih reprezentančnih obveznostih. Zaradi manjših zdravstvenih težav bodo prvih nekaj dni po posebnem programu trenirali Brodnik, Murić in Hrovat. Priprave zmajev bodo večinoma potekale v dvorani Stožice.

Dogovor s Filipovskim do konca poletja
Obveznosti do nekdanjega trenerja Saša Filipovskega še niso do konca poplačane, zato Olimpija ne more registrirati košarkarjev. Vodstvo kluba je pojasnilo, da bo vse urejeno do konca poletja.

Tudi v Laškem konec počitnic
Tudi košarkarji Zlatoroga so začeli priprave na novo sezono. V dvorani Tri lilije se je zbralo 15 igralcev. Poleg kapetana Gorana Juraka še Miha Lapornik, Bojan Jovanović, Frano Marasović, Matic Maček, Miha Vašl, Saša Zagorac, Igor Tratnik, David Steiner, Nejc Barić, Urban Durnik, Urh Durnik, Enej Miklavčić, Jernej Ledl in Rade Lisica.

Trenerju Predragu Miloviću bosta asistirala Gregor Balek in Žiga Jug, kondicijski trener ostaja Pavli Ojsteršek. "Imamo dobre igralce s še boljšimi karakterji, zato menim, bo naša ekipa dobro delovala," je poudaril Milović.

Laščani, ki se bodo na novo sezono pripravljali v domači dvorani, bodo v pripravljalnem obdobju odigrali kar nekaj pripravljalnih tekem. Prva bo na sporedu že 22. avgusta, ko se bodo v Kranjski Gori pomerili s turško ekipo Royal Hali Gaziantep.