Boris Zrinski bo poskušal Slovenijo popeljati na prvo evropsko prvenstvo. Foto: RTV SLO
Boris Zrinski bo poskušal Slovenijo popeljati na prvo evropsko prvenstvo. Foto: RTV SLO

Priprave bodo Slovenke začele 15. maja, ko se bodo zbrale na Rogli, nato pa bodo vadile še v Zrečah in v Kranjski Gori, kjer bodo odigrale tri tekme s Švico. Trikrat se bodo pomerile še v Zrečah s Srbijo. Kvalifikacije se bodo začele 13. junija, prvi tekmec varovank Zrinskega pa bo Belgija. Slovenke se bodo pomerile še z Nizozemsko, Litvo in Slovaško. Izbrana vrsta se bo poskusila prvič prebiti na prvenstvo stare celine.

"Po tehtnem premisleku smo skrbno sestavili seznam košarkaric, na katere računamo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Z izjemno Daliborke Jokić so vse tudi potrdile svojo prisotnost. Mislim, da nas čakajo dobre priprave. Imeli bomo tudi širok seznam košarkaric. Kar nekaj igralk namreč še čakajo zaključki prvenstev, in če bi eventualno prišlo do poškodbe, katerih si seveda ne želimo, bo prazno mesto mogoče zapolniti z drugo košarkarico. Pripravili smo tudi poseben načrt vadbe za košarkarice, ki bodo tik pred začetkom priprav končale klubsko sezono, da se bodo lahko čim hitreje in kar najbolje regenerirale," je ob predstavitvi seznama povedal selektor.

Seznam kandidatk: Rebeka Abramovič (Athlete Celje), Nika Barič (Spartak Moskva), Martina Dover (Gospić), Maja Erkić (Famila Schio), Tjaša Gortnar (Georgia Tech), Lea Jagodič (Athlete Celje), Eva Komplet (Gospić), Teja Oblak (Athlete Celje), Martina Osterman (Sloboda), Saša Panič (Grosuplje), Sandra Piršič (Rivas Ecopolis), Eva Rupnik (Ježica), Tina Trebec (Athlete Celje), Polona Zalar (Triglav), Živa Zdolšek (Triglav).