Zoran Dragić je na svetovnem prvenstvu dosegal v povprečju 12,9 točke na tekmo. Foto: Aleš Fevžer
Zoran Dragić je na svetovnem prvenstvu dosegal v povprečju 12,9 točke na tekmo. Foto: Aleš Fevžer

Večina medijev pri tem povzema novinarja ESPN-a Marca Steina, ki se sklicuje tako na ameriške kot španske vire. 25-letni slovenski reprezentant naj bi s Sunsi podpisal dveletno pogodbo. Tudi odškodnina 1,1 milijona dolarjev, ki jih mora Phoenix plačati Unicaji, naj ne bi bila več težava. Phoenix lahko po pravilih Lige NBA Špancem plača največ 600.000 dolarjev, preostalega pol milijona pa bo moral plačati Dragić sam. Seveda se bo to kompenziralo z njegovo plačo.

Ker leta 2011 ni bil izbran na naboru, njegova plača ni omejena. Pogodba z Unicajo mu je zagotovljala 1,4 milijona dolarjev na leto. Zaradi plačane odškodnine iz svojega žepa naj bi bila letna pogodba Zorana Dragića vredna več kot dva milijona dolarjev.

Phoenix si s prihodom Zorana Dragića obeta tako kratkoročne kot dolgoročne učinke. Goran Dragić, najboljši košarkar Sunsov, bo naslednje poletje prosti igralec, prihod brata pa bi olajšal njegovo odločitev, da ostane v Phoenixu.

Sunsi še nimajo zapolnjenega "rosterja" za naslednjo sezono in imajo obilo prostora pri "salary capu", denarju, ki ga klub lahko porabi za plače igralcev.

Za Zorana se sicer zanimajo še v Indiani in Sacramentu.