Tim Gajser nadaljuje odlično formo. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser nadaljuje odlično formo. Foto: hondaproracing.com
Gajser drugi v Maleziji

Tretje mesto v prvi vožnji in peto v drugi sta pomenili, da je zaostal le za zmagovalcem, Francozom Romainom Febvrejem, ki je bil najboljši v obeh vožnjah. Febvre je tudi prevzel skupno vodstvo po dveh dirkah, Gajser je drugi.

Febvre je tajsko dirko končal s polnim izkupičkom 50 točk, Gajser jih je zbral 36, tretji je bil s 34 Belgijec Jeremy van Horebeek.

Fabvre ga je prehitel, a razlike so majhne
Gajser je na drugo postajo sezone prišel kot vodilni v SP-ju, saj je kot novinec v tem razredu dobil obe vožnji uvodne dirke za SP v Katarju pred tednom dni. Zdaj ga je prehitel Febvre, a so razlike majhne; Francoz ima po dveh dirkah 92 točk, Gajser je zdaj s 86 drugi, na tretjem mestu pa je Rus Jevgenij Bobrišev s 74.

Dirkači se bodo po nekajtedenskem premoru na dirke najvišje ravni vrnili 28. marca, ko se bo tekmovanje preselilo v Evropo, na sporedu bo preizkušnja za VN Evrope v Valkenswaardu na Nizozemskem.

Gajser zadovoljen z izkupičkom
"Mislim, da je najtežja dirka sezone za nami. Cel vikend sem vozil dobro in sem zadovoljen z izkupičkom. V drugi vožnji nisem najbolje startal, vendar je peto mesto soliden rezultat, kar je bilo dovolj za skupno drugo mesto. Motor je res izjemen, hvala očetu in celotni ekipi," je po dirki sporočil Gajser, ki je bil, tako kot ostali tekmovalci, po napornih dirkah precej izmučen.

Gajser drugi v Maleziji