Tim Gajser je dobil prvo vožnjo v Loketu, v drugi pa dodal četrto mesto. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser je dobil prvo vožnjo v Loketu, v drugi pa dodal četrto mesto. Foto: hondaproracing.com
Gajser: Upam, da bom kmalu v 100-odstotni formi

20-letnik je po vmesnih težavah z zdravjem (zlom lopatice) predtem nazadnje v svetovnem prvenstvu slavil na aprilski preizkušnji v Italiji. Gajser je v obeh vožnjah odlično štartal, v prvi vodil od začetka do cilja, v drugi pa so bili nasprotniki premočni.

Za Gajserjem sta v prvi vožnji tako zaostala Belgijec Clement Desalle in vodilni v skupnem seštevku Italijan Antonio Cairoli, ki pa je nato v drugi vožnji prepričljivo slavil pred Desallejem in Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom. Ta je Gajserja prehitel z zahtevnim manevrom nekaj krogov pred koncem. Skupno je po obeh vožnjah slavil Cairoli, Gajser je bil tretji. Vmes se je uvrstil Desalle.

Gajser: Zdaj nas čaka najtežja tekma v sezoni
"Super je biti spet na odru, zlasti s prvo vožnjo sem zelo zadovoljen. Tudi druga vožnja se je začela zelo dobro, občutek je bil dober, nato pa sem naredil nekaj napak, ki so me kar veliko stale in sem izgubil pravi ritem. Nisem mogel več priti nazaj. V celoti gledano, sem s koncem tedna zadovoljen. Med prvo in drugo vožnjo smo menjali amortizerje, presedlali smo na mehkejše, morda smo tu naredili napako, vendar se na njih učimo. Zdaj nas v Belgiji čaka najtežja tekma v sezoni, tja bom odšel že prej, naredil bom nekaj testiranj. Se pa je seveda že veselim. Pripravljenost je iz tekme v tekmo boljša, vendar bo treba še trenirati,"
je bil po koncu za Val 202 zadovoljen Gajser.

Na dirki na Češkem sta nastopala še dva Slovenca, ki pa sta ostala brez točk; Peter Irt je bil v prvi vožnji 26., Jernej Irt pa 29., v drugi pa sta mesti zamenjala. Jernej Irt je dirko končal na skupnem 29. mestu, Peter Irt pa na 32.

V skupnem seštevku premočno vodi Cairoli s 523 točkami, drugi je Desalle s 431, tretji pa Herlings s 418. Gajser ima zdaj 353 točk in je ostal na petem mestu.

Naslednja preizkušnja bo 6. avgusta v Lommelu v Belgiji.

Vrstni red v SP-ju po 25. vožnji (od 37):     
 1. A. CAIROLI        ITA          523
 2. C. DESALLE        BEL          431
 3. J. HERLINGS       NIZ          418
 4. G. PAULIN         FRA          417
 5. T. GAJSER         SLO          353
 6. R. FEBVRE         FRA          338
 7. M. NAGL           NEM          308
 8. J. VAN HOREBEEK   BEL          294
 9. J. BOBRIŠEV       RUS          286
10. A. TONUS          ŠVI          279
...                                   
44. P. IRT            SLO            2

Gajser: Upam, da bom kmalu v 100-odstotni formi