Motošporti
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.8 od 6 glasov Ocenite to novico!
Tim Gajser
Tim Gajser še vedno čuti posledice padcev v Latviji in Nemčiji. Foto: AP/AMZS

Dodaj v

Gajser v kvalifikacijah v Franciji 28.

Preostali slovenski motokrosisti so poškodovani
27. maj 2017 ob 19:31
Ernee - MMC RTV SLO, STA

Tim Gajser je v kvalifikacijah dirke svetovnega prvenstva v Franciji dosegel 28. mesto.

Motokrosist še ni stoodstotno pripravljen, saj še čuti posledice padcev na dirkah v Latviji in Nemčiji.

Na nedeljski dirki, vožnji se bosta začeli ob 14. in 17. uri, bo verjetno skušal tako kot v Nemčiji predvsem dobiti čim več točk v boju za vrh skupnega seštevka, da mu vodilni Italijan Antonio Cairoli ne bi preveč pobegnil.

Cairoli, danes je bil v kvalifikacijah šesti, ki ima v SP-ju na prvem mestu 305 točk, drugi je Gajser z 261, po zadnji dirki v Nemčiji pa se mu je močno približal še Francoz Gautier Paulin, ki jih ima 260. Paulin je bil v kvalifikacijah domače dirke sedmi.

Drugi Slovenci poškodovani
Gajser je edini izmed četverice Slovencev, ki nastopajo v elitni kategoriji MXGP, ki je pripotoval v Francijo. Vsi preostali so poškodovani - Klemen Gerčar je prestal operacijo kolena in bo manjkal več mesecev, Peter Irt po padcu v Veliki Britaniji tudi še ni pripravljen, prav tako pa ne njegov brat Jernej Irt, ki si je na prejšnji dirki SP-ja v Nemčiji izpahnil ramo.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
perje19
# 27.05.2017 ob 20:07
Hitro se bo treba sestavit Tim ... drzimo pesti .. ker ostali ga res dobro sponajo racunat da bi se kdo od vodilnih se kej poskodoval pa ne zelimo nobenemu vrjetno da se .. tko da tim sestavi se in gremo kmalu gasa tako kot vemo da znas
bostand
# 27.05.2017 ob 20:07
A se vedno je nardil vec kot ti!
rino
# 27.05.2017 ob 23:28
naj se najprej pozdravi; očitno je zelo poškodovan, če zaostaja za 5 sec na krok
cama
# 27.05.2017 ob 21:46
Vidite, ko zmaguješ si junak, ko pa ne gre, pa o tebi pišejo samo slabe stvari.
Arnolfus
# 27.05.2017 ob 20:30
Na polovici kvalifikacij je odstopil. Še prej pa so ga kot za šalo vsi po vrsti prehitevali.

Mislim, da za tistih nekaj točk ni najbolj pametno na silo vozit in iskat še kakšno hujšo nesrečo, ki bi lahko pomenila tudi odsotnost s prog za leto in več.
levkup
# 27.05.2017 ob 23:33
Pa zakaj hitro ? Važno je le, da se pozdravi.
Se bojim ambicij njegovega očeta in če ga bodo
prehitro pognali v lovljenje točk mu bodo uničili
kariero in zdravje. :(
maxbernie
# 28.05.2017 ob 09:41
Povsem brezvezno posiljevanje, po moje Honde. Polomljen Bobrišev, zdaj mora na silo dirkati še Gajser. Povsem nesmiselno.
božo1
# 28.05.2017 ob 05:00
Počasi nazaj na pravo pot, ker je bilo prej preveč pretiravanja. Podobno kot s Petrom Prevcem.
TistoPravo
# 28.05.2017 ob 16:13
V športu ni nič drugače, kot kjerkoli drugje. Pravila igre se da spisat, da zmaga najboljši. Seveda se mora pravila izvajat skrbno, ker so posledice napačnih odločitev nepopravljive za vsako šport... Če ne na kratek rok, pa na dolgi. Ljudje smo čedalje bolj odprtih glav, informirani in za svojo pozornost, ki jo namenimo športu...zahtevamo končni izkopiček oz.rezultat, ki se bi po našem videnju moral zgodit. Tukaj je seveda velika krivda seveda tudi na medijskem trgu. Če plačaš dovolj veliko za pozornost, lahko tudi zmagaš. In kaj imamo mi od tega? To da nam vsiljujejo neke blagovne znamke še skozi fake zmage...in da bo mera še bolj polna, nam še ne dovolijo v miru brez vmesnih reklam spremljat niti enega športnega dogodka. Danes sem prvič po dolgem času gledal športni dogodek na Tv, in sicer na avstrijski nacionalni tv Orf1 Formula 1....med prenosom katere že 2 uri brez prekinitve...res pohvalno!! Kdaj lahko pričakujemo na naši nacionalki RtvSlo tako profesionalnost in spoštovanje do dogodka?? S tem da so reklame ponavadi predvajane čist na drugi jakosti zvoka...da te skoraj kap. Počutim se res super, ko si lahko ogledam nekaj brez napadanja z kozlarijo od reklam. Nima veze, da imamo opcijo vrtenja prevrtenja...odvzeta nam je pravica do ogleda dogodka, športnega ali kulturnega ali filma v celoti kot izdelka brez da gulimo daljinc z prevrtevanjem in ogledom programa z zamikom. Morali bi imeti pravico do izbire enostavno, kot pri pošti lahko izberemo...stop reklame. In pravico do tega, da zmagujejo najboljši Proud, respect, united +7.507.670.840 -0
maxbernie
# 28.05.2017 ob 11:55
Gajser odpovedal nastop. Edino pravilno.
Arnolfus
# 28.05.2017 ob 11:49
Nalet Osborna za naslov prvaka in kazen 7500$.

Osborna pri tem razumem, ker je moral to izvesti, da bi postal prvak, Butron pa ni imel drugega v mislih, kot ustrahovanje Gajserja. Žal je šel predaleč.
Arnolfus
# 28.05.2017 ob 11:44
Prve primere sankcij smo letos videli v supercross seriji, ko so denarno kaznovali Reeda, ker je ignoriral modre zastave in 3 kroge agresivno zadrževal kasnejšega prvaka. Mislim, da mu je FIM prisodil 5.000$ kazni in 5 točk minusa v prvenstvu.

Drugi primer je pa iz finalne dirke, kjer je na podoben način kot Butron, v zadnjem zavoju izvedel nalet Osborne in si z manevrom priboril naslov v 250 kubičnem razredu. Za ta manever si je prislužil 7.500$ kazni od FIM zveze.

Ker je FIM tudi krovna organizacija GP serije, bi lahko na enak način kaznovali tudi Cairolija in Butrona. Bi lahko, če ne bi bila FIM prepletena z Italijani in KTM ne bi imel pod kontrolo celotno evropsko MotoCross sceno.

Ker pa v FIM ne bodo šli preko KTM-a in kateregakoli Italijana, bo še dolgo potrebno za naslov biti pač za dva razreda boljši. Tudi to je možno napraviti in je že bilo narejeno. Lani in predlani.
Arnolfus
# 28.05.2017 ob 11:14
Hvala bogu so se odločli, da gre danes zjutraj raje domov.

Prva pametna odločitev v teh 3 tednih s strani Gajserja in moštva.
raknac navi
# 28.05.2017 ob 09:22
... bo verjetno poskusal dobiti cim vec tock.. aja? Kaksne so pa kaj druge moznosti? Bo poskusal dobiti cimanj tock?
TistoPravo
# 28.05.2017 ob 11:31
Za razliko, da je F1 polna pravil in s tega vidika zrežirana skorajda v nulo....motokros divja v totalnem kaosu. Gajser in ostali dirkajo preveč "dobrosrčno" proti Ktm-u. Redbull je tukaj "kupil" pozornost do potankosti, in kaos pravil je takim "z krili" pisan na kožo. To ni nikakršna tekma, ko nekoga zabiješ v ovinku in ga praktično zaustaviš, da prideš mesto višje. Odpelji se mimo z boljšo tehniko vožnje in ubiranjem boljših linij...nastavitev. To kar je počel Carioli v Italiji, je tipičen primer vožnje na telo...srečo je imel, da ni srečal sebi podobnega...bi padel in se zdrobil k domine. Gajserja je pa Butron izsedlal po isti logiki v Latviji....mimo ne zmorem, morem pa vate. Super tekmovanje res, gledalci tako res lahko vidimo kdo je najhitrejši. Najboljš da še malo boks tehnike uvedejo, da bomo res dobil pravega zmagovalca. Dotiki bi morali biti sankcionirani. Tko kot je pri skokih vpliv vetra....ne gre drugače, ne moreš zmagovat pri motokrosu "z komolci". Edino lahko z dobro linijo, in nič drugega...ni zanimivo, tudi je za nas gledalce...ki smo se odločil gledat motokros, in ne zaletavanje z motorji z zadnjim kolesom v prednjo gumo. Dva trije varnostni avti, par 10 sekundnih kazni z vožnjami skozi bokse....pa bo vrstni red takšen, kot je zamišljen vnaprej. Pravila pravila pravila, ko v resničnem lajfu. Ti boš zmagou, za preostale je pa tekma. Proud, respect, united +7.507.626.490 -0
Kazalo