Idrijčan Aleks Humar je na mokrih in spolzkih cestah vseskozi držal drugo mesto. Foto: Ervin Čurlič
Idrijčan Aleks Humar je na mokrih in spolzkih cestah vseskozi držal drugo mesto. Foto: Ervin Čurlič
Prvak v reliju tretjič zapored Humar

Humar s sovoznikom Florjanom Rusom je po devetih hitrostnih preizkušnjah zaostal le za italijanskim prvakom Claudiem De Ceccom, in sicer za 1:13,9 minute.

Humar: Nekajkrat na robu ceste
"Za nami je eden najtežjih relijev letošnje sezone, ki so ga zaznamovale vremenske razmere in zelo drseča proga. V prvih hitrostnih preizkušnjah nisem imel pravih gum, zato sem bil kar nekajkrat že čisto na robu ceste. Pozneje smo na dirkalnik namestili primernejše gume in reli je bil nato za naju dokaj rutinski. Vesel sem uspeha in še posebej naslova državnega prvaka. Sezona je bila do zdaj skoraj brez napak, vsekakor pa bi si v tem boju želel še več neposredne konkurence. Lani sem se moral za naslov boriti vse do zadnjega relija,"
je po reliju povedal Humar.

Ogorčen dvoboj in boj do zadnjega metra tekmovalne steze sta med relijem prikazala Jani Trček (Mitsubishi Lancer Evo 9) in Grega Premrl (Citroen DS3). Pred zadnjo hitrostno preizkušnjo je bila razlika med njima zgolj dobra sekunda. Mladi Premrl je na zaviti in spolzki hitrostni preizkušnji HP Morsko 3 pokazal dirkaški talent ter tako ugnal veterana Trčka.

Prvak v reliju tretjič zapored Humar