Ulice Ajdovščine so bile prizorišče začetnega dela drugega letošnjega relija za državno prvenstvo. Foto: Uroš Modlic
Ulice Ajdovščine so bile prizorišče začetnega dela drugega letošnjega relija za državno prvenstvo. Foto: Uroš Modlic

Humar je deset hitrostnih preizkušenj (oziroma devet, ker so prvo preizkušnjo od treh v Žabljah prevozili kot etapo zaradi varnostnih razlogov) prevozil dobri dve sekundi hitreje kot Aljoša Novak (mitsubishi lancer EVO IX). Na drugi postaji letošnjega državnega prvenstva na ovinkih nad Velikimi Žabljami (domačini takšnim ovinkom pravijo "rajde") je tretje mesto osvojil Rok Turk (peugeot 208).

Po predzadnjem HP-ju je vodil Aljoša Novak s petimi sekundami naskoka, vendar je bil Humar dovolj blizu, da je bil napad v zadnjem HP-ju, ko so vozniki spet prevozili znamenite ovinke v Žabljah, uspešen. Humar je dobil zadnji del relija s 7,7 sekunde prednosti pred Novakom, kar mu je prineslo tesno zmago.

Padla meja šestih minut
"Resnično sladka zmaga. Poskusil sem dati vse od sebe. Ni šlo za idealno hitrostno preizkušnjo, a je bilo vseeno dovolj. Cesta je bila ponekod še mokra, a sva se vseeno spustila pod mejo šest minut. Mislim, da to do zdaj tu ni uspelo še nikomur. Vesel sem zmage, saj je bil reli napet, obenem pa sem spet na najvišji stopnički zmagovalnega odra in lahko le upam, da bom podobno uspešen tudi na naslednjih relijih," je v cilju povedal Humar.

Vodilni po polovici relija, zmagovalec prve letošnje dirke v Velenju Darko Peljhan (mitsubishi lancer EVO X), je osvojil 11. mesto. Na cedilu ga je pustila tehnika, v njegovem dirkalniku je namreč odpovedal turbinski polnilnik.

Logar razbil dirkalnik
Do cilja je prišlo 36 posadk od 49 na startu. Najbolj jo je od tistih, ki niso prišli do konca, skupil Boštjan Logar oziroma k sreči samo njegov subaru impreza. Nekdanji državni prvak se je namreč z dirkalnikom prevrnil in ga močno preoblikoval, k sreči pa sta s sovoznikom Darkom Lahom ostala nepoškodovana.

V diviziji 1 je zmagal Martin Mlinar (tover MG ZR 105), v diviziji 3 pa Aleš Zrinski (BMW M3).

Naslednja postaja v koledarju domačega prvenstva bo Reli Železniki 1. in 2. julija.