Klemen Gerčar je na domači progi premočno ugnal vse konkurente. Foto: Goran Rovan
Klemen Gerčar je na domači progi premočno ugnal vse konkurente. Foto: Goran Rovan
Luka Milec je bil v razredu do 85 kubikov v prvi vožnji četrti, v drugi pa deveti. Foto: Goran Rovan

AMD Brežice je na odlično pripravljeno progi za motokros na Prilipah pripravil dirko evropskega prvenstva v motokrosu v odprtem razredu, kjer je v obeh vožnjah suvereno in z lahkoto Klemen Gerčar, sicer član brežiškega kluba, ugnal vso evropsko konkurenco. S precejšnjo prednostjo je dobil obe vožnji in tako osvojil svojih prvih 50 letošnjih točk. Tako je v evropskem prvenstvu zdaj na desetem mestu, saj na prvih dveh dirkah ni nastopil. Latvijec Toms Macuks je bil v obeh vožnjah drugi, tretji v prvi vožnji je bil Rus Aleksandr Bugreev, v drugi pa Hrvat Marko Leljak. Ostali slovenski vozniki pa so osvojili skupno naslednje uvrstitve: 6. Anej Doplihar, 14. Erik Slavec, 17. Miran Kovačič, 19. Theo Urbas, 20. Denis Zorman, 21. Igor Pancar, 22. Boštjan Braniselj in 26. Aljozij Fortuna.

Na dirki so se pomerili tudi mlajši vozniki v razredih do 65 in do 85 kubikov. V močnejši kategoriji je bil v obeh vožnjah nepremagljiv Italijan - sicer vodilni v evropskem prvenstvu Gianluca Facchetti, drugi pa prav tako njegov rojak Gabriele Oteri. Tretji v prvi vožnji je bil voznik iz San Marina Andrea Zanotti, v drugi pa Francoz Ludovic Bompar. Najboljši Slovenec je bil Luka Milec, ki je bil skupno šesti - v prvi vožnji je bil četrti, v drugi pa deveti - na evropskem prvenstvu je zdaj 11., zbral je 59 točk. Jan Pancar je bil danes skupno 13., Jaka Završan 17., Jan Hribar 22. in Staša Braniselj 24.

Tudi v šibkejši kategoriji do 65 kubikov je v obeh vožnjah slavil Avstrijec Rene Hofer, drugi je bil Italijan Alessandro Facca, tretji v prvi vožnji je skozi cilj pripeljal Španec David Braceras, v drugi pa Italijan Kevin Cristino. Slovenec Maks Mausser je bil skupno 10., Gašper Polajžer 14. in Matevž Robek 18.

Za MMC Goran Rovan