Devetkratni svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb blesti tudi na Dakarju. Foto: EPA
Devetkratni svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb blesti tudi na Dakarju. Foto: EPA

Francoz se je veselil že tretje etapne zmage, dobil je današnjo preizkušnjo od Jujuya do Uyunija v Argentini.

Peugeot je dosegel trojno zmago, saj sta se za Loebom uvrstila še Španec Carlos Sainz (zaostal je 22 sekund) in Loebov rojak Stephane Peterhansel. Ta je tudi najbližje v skupnem seštevku, toda za Loebom, zmagovalcem treh etap letošnjega Dakarja, ima že sedem minut zaostanka.

Pri motociklistih je slavil Avstralec Toby Price (KTM) pred Francozom Antoinom Meojem in Slovakom Stefanom Svitkom. Skupno pa je v vodstvu Portugalec Paulo Goncalves (Honda), ki je bil danes le 12.

Do cilja etape je privozil tudi edini slovenski udeleženec Simon Marčič, ki ima na napornem tekmovanju kar veliko težav. Do zdaj najhujše je preživel na sredini četrti etapi, ko je po bližnjem srečanju z avtomobilom grdo padel.

"V ambulanti so me za silo sestavili skupaj. Tu ni rentgena in je nemogoče povedati, kaj točno je natrgano ali zlomljeno, a verjetno so šle ramenske vezi, ključnica je izpahnjena, palec pa po občutku zlomljen. Tako težko mi je, da ni besed. Motor je razsut, kako ga bom usposobil, pa mi ni jasno," je sporočil slovenski tekmovalec, a se je odločil, da bo vseeno nadaljeval tudi na današnji etapi.

Končal jo je na 109. mestu z uro in 42 minutami zaostanka. Skupno je zdaj na 95. mestu.