Kris Meeke je bil najhitrejši na portugalskih cestah. Foto: EPA
Kris Meeke je bil najhitrejši na portugalskih cestah. Foto: EPA

Premagal je Volkswagnova voznika, Norvežana Andreasa Mikkelsena in svetovnega prvaka ter vodilnega v SP-ju Francoza Sebastiena Ogierja. Meeke je v SP-ju zmagal drugič po lanskem reliju v Argentini. Ogier je zadržal trdno vodstvo v skupnem seštevku, danes pa je z zmago na zadnji hitrostni preizkušnji, "power stageu", dobil še dodatne tri točke za SP. V tej zadnji hitrostni preizkušnji je Volkswagen dosegel popoln uspeh, saj je bil drugi Finec Jari-Matti Latvala, tretji pa Mikkelsen.

Za britanskega dirkača je bil portugalski reli odlična vrnitev, potem ko je izpustil zadnja dva relija na najvišji ravni v Argentini in Mehiki. "Skorajda popoln konec tedna. Velika zahvala gre moji ekipi, naredili smo vse, kar je bilo potrebno, in bilo je dovolj za zmago. Potrdili smo, da je DS3 lahko še vedno konkurenčen dirkalnik in že se veselim naslednjih dirk," je dejal Meeke.

Predzadnji dan relija je za vožnjo po ozkih in zahtevnih makadamskih cestah zaradi previdnosti v avto naložil dve rezervni pnevmatiki, ki ju nato sicer ni potreboval, a je moral zaradi nekoliko drugačne razporeditve teže v dirkalniku prilagoditi slog vožnje, izgubil pa je tudi nekaj sekund. Sezona se bo nadaljevala med 9. in 12. junijem z relijem na Sardiniji.

Končni vrstni red (19/19 HP-jev):      
 1. K. MEEKE       VB/citroen 3:59:01,0
 2. A. MIKKELSEN  NOR/polo        +29,7
 3. S. OGIER      FRA/polo         34,5
 4. D. SORDO      ŠPA/hyundai    1:37,1
 5. E. CAMILLI    FRA/ford       4:01,6
 6. J.-M. LATVALA FIN/polo       4:06,9
                                       
                                       
Skupni vrstni red:                     
 1. S. OGIER     FRA/polo          114 
 2. A. MIKKELSEN NOR/polo           67 
 3. M. ÖSTBERG   NOR/ford           58 
 4. H. PADDON    NZL/hyundai        57 
 5. D. SORDO     ŠPA/hyundai        56