Darko Peljhan je bil najboljši Slovenec v Poreču. Foto: MMC RTV SLO
Darko Peljhan je bil najboljši Slovenec v Poreču. Foto: MMC RTV SLO

Na reliju je v konkurenci 38 posadk nastopilo 12 slovenskih, do cilja jih je prišlo osem. Med tistimi, ki cilja niso videli, je tudi do zdaj vodilni v seštevku DP-ja Rok Turk. Petkov začetek nastopa mu je preprečila tehnična okvara na dirkalniku že na pripravljalni preizkušnji (shakedownu), ko pa se je danes vrnil na start in skušal doseči vsaj nekaj točk za domače prvenstvo, je na predzadnjem "brzincu" zletel s proge in končal reli. Na dirki ni nastopal niti državni prvak Aleks Humar, saj njegovi ekipi ni uspelo pravočasno popraviti poškodovanega dirkalnika.

Slovenske barve je tako najbolje branil Peljhan, ki je s sedmega mesta po prvem dnevu napredoval na skupno tretje. Premoč je moral priznati le zmagovalcu in Nemcu Hermannu Gassnerju, ki sta bila razred zase - Turek je bil tri minute in 21 sekund hitrejši od Nemca, ta pa še tri minute od Slovenca. Bostanci si je s tem privozil tudi prvo mesto v evropskem pokalu.

V seštevku slovenskega prvenstva je bil za Peljhanom (Mitsubishi Lancer Evo IX) drugi Grega Premrl (Citroen DS3), skupno deveti, na tretjem mestu pa je končal Martin Štucin (Škoda Felicia Kit Car), ki je bil v skupni konkurenci 11. Sezona relijev za DP se bo v Sloveniji končala 16. oktobra s šesto dirko, preizkušnjo v Idriji.