Darko Peljhan se je veselil 28. zmage v državnem prvenstvu. Foto: MMC RTV SLO
Darko Peljhan se je veselil 28. zmage v državnem prvenstvu. Foto: MMC RTV SLO

Glavnina dogajanja se je sicer odvijala v okolici Ruš, kjer so dirkači dopoldne odpeljali trikrat po dva različna "brzinca", popoldne pa je sledilo še za gledalce najbolj zanimivo dogajanje na Koroškem mostu, ki so ga morali prevoziti po dvakrat.

Humar zletel s ceste
Reli so zaznamovale težke vremenske razmere, saj je dirkače na začetku dneva na hitrostnih preizkušnjah na Pohorju pričakalo skorajda zimsko vreme s snegom, pa tudi številni odstopi. Dirke ni končal niti državni prvak Aleks Humar (Renault ClioR3), ki je zletel s ceste v tretji HP, podobno usodo pa je doživel tudi Aljoša Novak (Mitsubishi Lancer EVO X), ki je svoj dirkalnik že na drugi hitrostni preizkušnji precej razbil med drevesi ob cesti.

"Lepo je zmagati, lani mi je za malo ušla zmaga, sem pa zmagal letos. Z dirko sem zadovoljen, lepi 'brzinci', ljudje so dobro sprejeli zadevo ... Tudi na Koroškem mostu je bilo v redu, sploh glede na čase, v kakršnih smo. Aleksu danes ni šlo tako, kot si je želel, upam, da se bova lahko na naslednji dirki bolj pomerila," je zmago pospremil zmagovalec Peljhan, ki je slavil pred Janijem Trčkom (Mitsubishi Lancer EVO IX) in Janom Mrakom (MG ZR 105).

Sezona relijev za DP se bo nadaljevala s preizkušnjo v Velenju konec maja.