Motošporti
(1)
Reli Dakar
Reli Dakar vsako leto ob ceste zvabi ogromno ljudi. Foto: EPA

Dodaj v

Reli Dakar bo prvič zavil v Peru

Leta 2013 cilj v Čilu
8. november 2011 ob 18:06
Pariz - MMC RTV SLO, STA

Tradicionalni vzdržljivostni reli Dakar, ki se je v zadnjih letih zaradi slabih varnostnih razmer v Afriki preselil v Južno Ameriko, bo januarja povezal atlantsko in pacifiško obalo te celine.

Štart bo 1. januarja v Mar del Plati v Argentini, cilj pa dva tedna pozneje v prestolnici Peruja Limi. Pet etap bo gostila Argentina, štiri Čile, zadnje štiri pa Peru, ki bo tako na 33. izvedbi postal 27. država, v kateri poteka to tekmovanje.

Dve etapi več
"V primerjavi z zadnjim relijem bomo imeli 14 etap namesto 12. S tem, ko smo dodali še Peru, bo reli dobil še več zanimivosti, preizkušnje pa bodo bolj zahtevne in drugačne kot do zdaj," je na predstavitvi trase dejal direktor dirke Etienne Lavigne. Skupna dolžina relija bo 8.500 kilometrov, od teh bo 4.200 km hitrostnih preizkušenj.

Zanimanje za sodelovanje so že pokazale tudi sosednje države zdajšnjih prirediteljic, Bolivija, Brazilija, Urugvaj in Paragvaj, zato se bo tekmovanje v prihodnosti verjetno še nekoliko razširilo. "Za zdaj še preučujemo možnosti za leto 2013. Nikomur ne zapiramo vrat, eno pa je že jasno: cilj bo v Čilu," je povedal Lavigne.

M. R.
Prijavi napako
Komentarji
Caratero
# 09.11.2011 ob 09:33
Popolnoma zgrešeno...
žal je razen imena (kar je itak smešno) ostalo bolj malo od pravega Dakarja..
Kazalo