Valentino Rossi je popolnoma izgubil živce. Foto: EPA
Valentino Rossi je popolnoma izgubil živce. Foto: EPA
Trenutek, ko je Marquez odbrzel naprej. Foto: EPA
Rossi besen na Marqueza

Obdobje hladne vojne med Rossijem in Marquezom je imelo v zadnjih letih vrsto poglavij. Tokrat se je spet zakuhalo, ko je Marquez štiri kroge pred koncem pri enem izmed prehitevanj trčil v Italijana. Rossi, takrat je bil na 6. mestu, je po dotiku padel in z jeznim zamahom roke pokazal, kaj si misli o takem početju. Vodstvo dirke je Španca po dirki kaznovalo s 30-sekundnim pribitkom, kar je pomenilo, da je s petega mesta zdrsnil na 18.

"To je slaba situacija, ker je uničil naš šport. Nima in nikoli ni imel spoštovanja do svojih tekmecev. Ko voziš s hitrostjo 300 km/h, moraš spoštovati tekmeca, moraš biti močan in dati vse od sebe, ampak če to narediš tako kot on, je konec," je bil po dirki besen Rossi, ki se mu je po dirki Marquez skušal opravičiti, a so mu Yamahini možje pokazali, da v njihovi garaži ni zaželen.

Rossi je Španca obtožil, da se namenoma zaletava v druge motocikliste. "Lahko narediš napako pri zaviranju, lahko se dotakneš drugega tekmovalca. To se dogaja. Toda če se to ponavlja ... V petek zjutraj je to naredil z Vinalesom, Doviziosom, v soboto zjutraj z mano. Danes na dirki je šel direktno v štiri tekmovalce. To dela namenoma. Ne gre za napake. Skuša se zaleteti tako, da ti padeš, on pa ostane na motorju. Če začneš tako igro, narediš šport zelo nevaren. Nekdo jo bo skupil prej ali slej," je kar bruhalo iz Rossija.

Rossi se je z Yamaho takoj pritožil pri vodstvu, ki ima po njegovem mnenju "veliko odgovornost", da Marquezu prepreči "tako obnašanje". "Strah me je, strah me je na stezi, ko je ob meni Marquez. Ko sem videl njegovo ime na tabli, sem vedel, da prihaja pome," je še dodal Rossi.

Marquez je bil nad Rossijevimi obtožbami presenečen in hkrati razočaran. "Nikoli v karieri nisem šel proti tekmovalcu z namenom, da vanj trčim. Vedno se skušam seveda temu izogniti. Včasih gre pri prehitevanju na tesno, včasih je prostora dovolj. Kar se je zgodilo danes z Valentinom, je bila moja napaka, ki se je zgodila zaradi pogojev na progi."

Naslednja dirka bo 22. aprila v ZDA.

Rossi besen na Marqueza