Motošporti
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 15 glasov Ocenite to novico!
Tim Gajser
Zdajšnji svetovni prvak Tim Gajser bo v Nemčiji branil drugo mesto iz lanske sezone. Foto: Hondaproracing.com
Tim Gajser
Gajser zaradi padca še vedno čuti bolečine, vendar je sposoben odpeljati dirko. Foto: hondaproracing.com

Dodaj v

Tim Gajser bo v nedeljo v Nemčiji že dirkal

Ni stoodstotno pripravljen, a sposoben odpeljati dirko
19. maj 2017 ob 09:29
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Motokrosist Tim Gajser je uradno potrdil, da bo v nedeljo tekmoval na dirki svetovnega prvenstva v Nemčiji. V Teutschenthalu bo od Slovencev nastopil še Jernej Irt.

Gajser se je poškodoval pred štirinajstimi dnevi na dirki svetovnega prvenstva v Latviji. Najprej se mu je v prvi vožnji v nogo zaletel španski tekmovalec, v drugi vožnji pa je padel čez motor, pri čemer se je udaril v glavo in prsni koš. Čeprav so prvi pregledi pokazali, da se Gajser k sreči ni polomil, pa je bil njegov nastop na naslednji dirki vprašljiv, saj se je svetovni prvak pošteno potolkel in dan po dirki je bilo stanje po besedah očeta in trenerja Bogomirja precej negotovo.

"V ponedeljek, dan po latvijski dirki, se sploh ni mogel premikati. Ni se mogel sam postaviti na noge, ponoči zaradi bolečin ni spal," se dni po dirki spominja Bogomir Gajser. Tim je zaradi tega preteklo nedeljo tudi izpustil dirko državnega prvenstva v Semiču. Po četrtkovem ponovnem pregledu se je Gajser popoldne z očetom opravil krajši trening na motorju. Bogomir je po videnem optimist: "Še sam ne morem verjeti, kakšen napredek je pri okrevanju naredil Tim. Prve dni se ni mogel premikati, zdaj pa je spet sposoben tekmovati. Še vedno zaradi hematoma čuti bolečine v hrbtenici, in jasno je, da ni stoodstotno pripravljen, je pa sposoben odpeljati dirko."

Gajser je zaradi padca v Latviji izgubil vodstvo v seštevku svetovnega prvenstva. Italijan Antonio Cairoli ima zdaj 17 točk prednosti, a to se lahko kaj kmalu spremeni, saj so tekmovalci letos precej izenačeni. Na vrsti so proge s tršo podlago, ki Gajserju še posebej ustrezajo. Lani je v Nemčiji slavil Cairoli, Gajser je bil drugi in bi bil najbrž glede na trenutno stanje s takim rezultatom zadovoljen tudi letos. Prva vožnja bo v nedeljo ob 14. uri, druga ob 17. uri popoldne.

V Nemčiji bo tekmoval tudi Jernej Irt, ki se je nedavno vrnil po poškodbi in zato še ni popolnoma ujel tekmovalnega ritma. Peter Irt je poleg Gajserja letos edini slovenski motokrosist z osvojenimi točkami v elitni kategoriji svetovnega prvenstva. V Latviji je pred štirinajstimi dnevi dobil dve za devetnajsto mesto v drugi vožnji, nemško dirko pa bo izpustil, ker je pretekli konec tedna padel na dirki angleškega prvenstva in dobil nekaj močnih udarcev. Manjkal bo tudi Klemen Gerčar, ki se je poškodoval v Latviji in je v četrtek uspešno prestal operacijo kolena. Gerčarja po prvih napovedih čaka nekajmesečno okrevanje.

T. J.
Prijavi napako
Komentarji
MiD
# 19.05.2017 ob 09:45
Upam, da mu prisilni počitek ni pobral preveč moči. Dirke MXGP so res izjemno fizično zahtevne. V Nemčiji bo zato velik uspeh že vsaka uvrstitev med prvih pet.
Najbolj pomembno pa je, da je cel in zdrav!
kwayzdey
# 19.05.2017 ob 12:12
Bilzerian, kaj pa če bo en irt dirkal, drugi pa ne?
bilzerian
# 19.05.2017 ob 12:14
ups, to pa se zgodi, če si površen pri branju.

:)
dva sta
fantomatic
# 19.05.2017 ob 11:32
@bordon

Verjemi, da Tim sam hoče odpeljati to tekmo.
Najverjetneje ne bo peljal čisto na polno, ampak po občutku svojih zmogljivosti v danem času. Nenazadnje je šampion, prava kita, bori se za nov naslov svetovnega prvaka in tukaj je zanj pomembna vsaka točka. Izpustiš dirko in si lahko ob morebiten naslov prvaka.
Go#243 go champ
Gravesen
# 19.05.2017 ob 13:54
Bobrišev je zelo ponosen, da Gajserju hrbet krije, to je častna funkcija. Tako kot je bila včasih častna funkcija kralju na stranišču brisati ...
logistik
# 20.05.2017 ob 17:55
@Zbornaya Bobryshev ima zlomljeno ključnico!
Branko57
# 20.05.2017 ob 12:40
Bogomir je malo (ali pa zelo?!) prismuknjen. Namesto, da bi fanta dobro spočil, ga goni naprej in s tem (ker Tim pač še ni 100% fit) tvega morebitno novo poškodbo, zaradi katere se zna zgoditi odpoved celotne sezone, ne pa samo ene dirke.

A je sploh pomembno? Saj če izpusti eno dirko je to 100 točk in je pravtako sezona izgubljena, potem se pač bolj splača reskirat. Tudi Herlings je vozil z zlomljeno roko in nabiral pomembne točke.
daryankoff
# 19.05.2017 ob 17:40
Ja sej nima izbire. Če še hoče ohraniti možnosti za naslov, pač mora dirkat. Na tem nivoju ne moreš izpuščat tekem.
kriminalec
# 19.05.2017 ob 15:43
kvazirus, za kaj pri kurcu si tako nespoštljiv?
oildome
# 19.05.2017 ob 13:59
bilzerian, ubistvu so trije brati irt, ampak sta večino časa dva poškodovana :)
bordon
# 19.05.2017 ob 10:25
Bogomir je malo (ali pa zelo?!) prismuknjen. Namesto, da bi fanta dobro spočil, ga goni naprej in s tem (ker Tim pač še ni 100% fit) tvega morebitno novo poškodbo, zaradi katere se zna zgoditi odpoved celotne sezone, ne pa samo ene dirke.
bilzerian
# 19.05.2017 ob 12:09
kako zdaj?
najprej pišete, da bo irt odpeljal dirko v nemčiji, čeprav je poškodovan, potem pa v istem stavku napišete, da bo dirko izpustil.
Zbornaya Komanda
# 19.05.2017 ob 11:36
Upam, da bodo pri Hondi končno dali Bobriševu bolj proste roke, da bo lahko dirkal zase, ne pa samo za to, da Gajzerju hrbet krije.
Kazalo