Kitajka Guo Meiling je po izletu s ceste nesrečno zbila skupino gledalcev. Foto: Reuters
Kitajka Guo Meiling je po izletu s ceste nesrečno zbila skupino gledalcev. Foto: Reuters
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb prvič sodeluje na reliju Dakar. Foto: Reuters

Vzrok so bile slabe vremenske razmere, zaradi katerih ob morebitni nesreči zaradi goste megle ne bi mogel posredovati reševalni helikopter. Sobotno nesrečo je pri kraju Arrecifes zakrivila prva kitajska voznica na reliju Dakar Guo Meiling, ki je za volanom minija pri polni hitrosti zletela s prašnega kolovoza, potem ko je izgubila nadzor nad vozilom. Zbila je štiri gledalce, od katerih so trije v kritičnem stanju, po podatkih argentinskih medijev pa je vozilo oplazilo še šest gledalcev, ki so vsi potrebovali zdravniško oskrbo. Med huje poškodovanimi sta bila tudi 34-letni moški in njegov 14-letni sin.

Cilj čez dva tedna v Rosariu
Edini slovenski predstavnik Simon Marčič je na 11-kilometrskem prologu med motociklisti zasedel 52. mesto, v svoji kategoriji Maraton je bil deseti. Za zmagovalcem, Špancem Joanom Bortom Barredo, je zaostal minuto. V konkurenci avtomobilistov po prologu vodi nizozemsko-belgijska ekipa Bernhard Ten Brinke/Tom Colsoul za krmilom toyote, devetkratni svetovni prvak v reliju, Francoz Sebastien Loeb, je s peugeotom na desetem mestu z zaostankom devet sekund.

Skupno je predvidenih 13 etap v Argentini in Boliviji z več kot 9.000 kilometri, cilj pa bo 16. januarja v Rosariu. Lani je med tretjo etapo, najverjetneje zaradi posledic izčrpanosti, vročinskega udara in dehidracije, umrl poljski motociklist Michal Hernik.