Po prvem dnevu relija Saturnus vodi Pavel Valoušek, drugi pa je Aleks Humar. Foto: MMC RTV SLO
Po prvem dnevu relija Saturnus vodi Pavel Valoušek, drugi pa je Aleks Humar. Foto: MMC RTV SLO
Začel se je reli Saturnus

S svojim peugeotom 207 razreda super 2000 je Valoušek kljub tehničnim težavam postavil najhitrejši čas na 3,5 km dolgi progi v Stožicah. "Imamo nekaj težav z avtomobilom, saj je na prikazovalniku izpisalo, da je pritisk goriva v motorju prenizek, kar se je pokazalo na moči. Upam, da bomo v servisnem območju to lahko odpravili."

Najbolj se je češkemu dirkaču pričakovano približal zmagovalec uvodnega relija sezone slovenskega DP-ja Idrijčan Aleks Humar s sovoznikom Florjanom Rusom v škodi fabii 2000. Zaostal je dve sekundi in pol. Ali ima Valoušek dejansko tehnične težave in ali je Humar začel precej zadržano, bo znano že kmalu dopoldne, ko se bo najprej na 8-kilometrski progi pri Hrastniku in še bolj nato na 15-kilometrski progi pri Trbovljah iskristaliziralo razmerje moči.

Taktika Humarja bo naslednja. "Čim hitreje bom poskušal odpeljati prvo hitrostno preizkušnjo, potem pa bomo videti. Vse bo odvisno od tega, kakšen tempo bomo ujeli zjutraj."

Podobno razmišlja tudi dirkač moštva Kronos, doslej enkrat češki prvak, Pavel Valoušek: "Na začetku bomo pognali na vso moč in preverili, kako se bo znašla konkurenca. V naslednjem krogu pa se bomo prilagodili in naredili tisto, ker je treba."

Še en idrijski predstavnik Darko Peljhan je z mitsubishijem četrti. Od Slovencev je v prvi deseterici še Mitja Klemenčič.

Dirkači se bodo v soboto merili v Zasavju. Skupna dolžina šestih hitrostnih preizkušenj bo 76 km, popoldne pa utegne dirko začiniti slabo vreme.

Nedeljski del 35. relija Saturnus bo potekal v okolici Ljubljane.

Začel se je reli Saturnus