Matej Žagar je v Tampereju zbral sedem točk. Foto: Borut Cvetko
Matej Žagar je v Tampereju zbral sedem točk. Foto: Borut Cvetko

Žagar je v Tampere, kjer je lani dosegel krstno zmago v elitnem tekmovanju, prišel kot vodilni v SP, saj je dobil uvodno dirko na Poljskem.

Tokrat mu je malo zmanjkalo za uvrstitev med osmerico najboljših, kjer bi se lahko potegoval za ponovitev lanskega uspeha. V prvih dveh vožnjah je ostal brez točk, nato je dobil eno, svoji zadnji vožnji pa je končal na prvem mestu, vseeno pa sedem točk le ni bilo dovolj in je dirko končal na devetem mestu.

Žagar našel prave nastavitve motorja
"Končno smo ugotovili, kako nastaviti motor, na zadnjem kolesu smo vzeli za dva zoba manjši zobnik in vse je delovalo, kot mora. Žal veliko prepozno, ampak dejstvo je, da so v tej sezoni moji motorji 'sfrizirani' pri drugem mojstru, pa tudi izpušni sistem je spremenjen,"
je povedal Žagar in dodal: "Nisem razočaran, saj nam je uspelo najti rešitev, motorji delujejo odlično, povsem drugače kot v lanski sezoni in to je pomembno. Tako z optimizmom zrem naprej."

Pedersen je v Tampereju slavil pred Britancem Taiem Woffindnom in Švedom Andreasom Jonssonom. Skupno vodi Woffinden (22 točk), Žagar je četrti (15).

Naslednja tekma bo čez teden dni v Pragi.