Matej Žagar je na VN Poljske osvojil le eno točko, ki si jo je privozil v drugem nastopu. Foto: Borut Cvetko
Matej Žagar je na VN Poljske osvojil le eno točko, ki si jo je privozil v drugem nastopu. Foto: Borut Cvetko

Dirko za VN Poljske je dobil Šved Fredrik Lindgren, ki je s tem dokazal, da njegovo drugo mesto v Krškem ni bil le enkraten preblisk, ampak bo treba nanj v tej sezoni še računati. Lindgren z 32 točkami vodi tudi v skupnem seštevku SP-ja. Drugo mesto si je privozil domačin Maciej Janowski, tretje pa Avstralec Jason Doyle. Brez stopničk je v finalu ostal zmagovalec VN Slovenije, Slovak Martin Vaculik.

Žagar si je edino točko privozil v svojem drugem nastopu, ko je za seboj pustil nekdanjega svetovnega prvaka, Britanca Taia Woffindna. Podoben rezultat bi mu lahko uspel tudi v naslednji vožnji, a je bil po trku s trikratnim prvakom, Dancem Nickijem Pedersenom, nekoliko presenetljivo diskvalificiran in tako še drugič brez točk. Nič bolje mu ni šlo niti v preostalih dveh vožnjah in s štirimi ničlami si je tako pokvaril povprečje v SP-ju.

"Motorji enostavno niso bili dovolj hitri, nimam druge razlage. Do naslednje dirke nas čaka precej dela, da to uredimo," je komentiral Žagar, ki po dveh dirkah v skupnem točkovanju z enajstimi točkami zaseda trinajsto mesto. Od osmega, ki na koncu sezone zagotavlja obstanek med elito, ga loči sedem točk.

Kar trije nekdanji svetovni prvaki se niso uvrstili v polfinalne vožnje, Pedersen, Avstralec Chris Holder in tudi branilec lanskega naslova Američan Greg Hancock.