Olimpijski stadion v Münchnu. Foto: EPA
Olimpijski stadion v Münchnu. Foto: EPA
Matthias Sammer
Matthias Sammer je blestel na evropskem prvenstvu v Angliji leta 1996, ko so Nemci prišli do naslova prvaka. Foto: EPA
Martina Navratliova
Martina Navratliova je legenda svetovnega tenisa. Foto: EPA

Osem teroristov, članov skupine Črni september, je vdrlo v olimpijsko vas in zahtevalo, da Izrael izpusti 200 Palestincev iz zaporov. V tragediji so bili ubiti naslednji športniki: David Berger, Josef Gutfreud, Mark Slavin, Jacov Springer, Amitzur Šapira, Moše Weinberg, Zev Friedman, Josef Romano, Elizer Halfin, Andre Spitzer in Kehet Šor.

1951
Rodil se je legendarni nemški nogometaš Paul Breitner. Z Bayernom iz Münchna je osvojil pet naslovov nemškega prvaka, dvakrat je bil tudi španski prvak z Realom iz Madrida. Leta 1972 je igral za Zvezno republiko Nemčijo, ko je na evropskem prvenstvu v Belgiji prišla do naslova prvaka. Dve leti kasneje je v finalu svetovnega prvenstva v Münchnu dosegel izenačujoči zadetek iz enajstih metrov proti Nizozemski. Nemci so zmagali z 2:1. Kariero je končal leta 1983, zdaj pa velja za eno najbolj ostrih novinarskih peres v Nemčiji.

1967
Rodil se je nemški nogometaš Matthias Sammer. Leta 1990 je bil z Nemčijo svetovni prvak, šest let kasneje pa še evropski prvak. Leta 1994 in 1995 se je z Borussio iz Dortmunda veselil naslova nemškega prvaka. Rumeno-črni iz Vestfalije so leta 1997 v finalu Lige pravkov ugnali Juventus s 3:1. Sammer se je izkazal tudi v vlogi trenerja, saj je Borussio iz Dortmunda leta 2002 popeljal do naslova nemškega prvaka.

1970
Na treningu za veliko nagrado Italije v formuli ena v Monzi se je smrtno ponesrečil Avstrijec Jochen Rindt, ki je posmrtno osvojil naslov svetovnega prvaka. Belgijec Jackie Ickx ni uspel preseči njegovega števila točk.

1975
Najboljša teniška igralka vseh časov, Čehinja Martina Navratilova, je v New Yorku zaprosila za politično zatočišče.

1989
Američanka Chris Evert je po 19 letih sklenila teniško kariero, potem ko jo je v četrtfinalu Odprtega prvenstva ZDA s 7:6 in 6:2 ugnala rojakinja Zina Garrison.

1993
Trikratni svetovni motociklistični v razredu do 500 ccm prvak Wayne Rainey se je hudo poškodoval na VN Italije. Kljub temu, da je po nesreči ostal paraliziran, je ustanovil lastno ekipo "Yamaha team Rainey".

2001
V kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu sta ZR Jugoslavija in Slovenija v Beogradu igrali neodločeno 1:1 (0:1). Pred 30.000 gledalci na stadionu Partizana je Slovenijo v vodstvo popeljal Željko Milinović (v 10. minuti), izenačil pa je Predrag Djordjević (51.).