Derbi med Rangersi in Celticom spada med največje nogometne obračune na svetu. Leta 1971 se je tragično končal. Foto: EPA
Derbi med Rangersi in Celticom spada med največje nogometne obračune na svetu. Leta 1971 se je tragično končal. Foto: EPA
Gustavo Kuerten
Gustavo Kuerten je bil nekoč nepremagljiv na pesku. Osvojil je tri Roland Garrose, zadnjega leta 2001. Foto: EPA

Ob koncu tekme (1:1) na stadionu Ibrox Park so jo v paniki pri izhodu številka 13 najbolj skupili otroci. Ranjenih je bilo 200 ljudi. Ibrox Park je od konca 18. stoletja dom Glasgow Rangersev. Leta 1939 se je na njem (seveda na derbiju proti Celticu) zbralo 118.567 gledalcev, kar je še vedno rekordni obisk nogometne tekme v Veliki Britaniji.

1997
Miguel Indurain je sporočil, da končuje bogato športno pot. Španski kolesar je petkrat zapored (1991-1995) zmagal na Dirki po Franciji, dvakrat pa na Dirki po Italiji (1992 in 1993). Od velikih tritedenskih etapnih dirk mu manjka le zmaga na Vuelti, v njegovi zakladnici medalj pa ni tudi naslova svetovnega prvaka v cestni vožnji.

1998
Umrla je teniška igralka Helen Wills Moody. Doživela je častitljivih 92 let. Osvojila je osem wimbledonskih turnirjev, sedem odprtih prvenstev ZDA in štiri Roland Garrose.

1999
Anita Wachter je zmagala na veleslalomski tekmi za svetovni pokal v Mariboru. Po zmagi na Semmeringu je bila to druga zaporedna zmaga avstrijske veteranke. Z zaostankom 91 stotink sekunde je bila druga Švicarka Sonja Nef.

2001
Mednarodna teniška zveza je Brazilca Gustava Kuertna in Švicarko Martino Hingis razglasila za najboljša teniška igralca v letu 2000. Kuerten je tisto leto zmagal na odprtem prvenstvu Francije v Parizu in dobil tudi masters v Lizboni. Hingisova je slavila sedem turnirskih zmag, med katerimi pa ni bilo nobenega od štirih največjih turnirjev za grand slam.

2002
Trener norveške reprezentance v smučarskih skokih Slovenec Ludvik Zajc je zaradi slabih rezultatov odstopil.