Lothar Matthäus in Pierre Littbarski slavita naslov svetovnih prvakov v Rimu. Foto: EPA
Lothar Matthäus in Pierre Littbarski slavita naslov svetovnih prvakov v Rimu. Foto: EPA
Anastazija Miskina in Jelena Dementijeva
Anastazija Miskina je v finalu Roland Garrosa leta 2004 ugnala Jeleno Dementijevo. Foto: EPA
Lilian Thuram
Lilian Thuram je z dvema goloma pokopal Hrvate. Foto: EPA
Venus Williams
Venus Williams se je veselila svoje prve wimbledonske zmage. Foto: EPA

Mehiški sodnik Edgardo Mendez Codesal je v 65. minuti zaradi grobega prekrška nad Jürgenom Klinsmannom izključil Pedra Monzona. Odločitev je padla v 85. minuti, ko je Rudi Völler teatralno padel v kazenskem prostoru, Andreas Brehme pa je z enajstih metrov zadel za tretji naslov Nemcev. Rdeči karton si je tri minute pred koncem prislužil še Gustavo Dezotti. Po koncu tekme je Diego Armando Maradona komaj zadrževal solze.

1963
Rodil se je najboljši slovenski kanuist vseh časov Andrej Jelenc. Na največjih tekmovanjih je osvojil devet odličij. Po zaključku aktivne športne kariere je prevzel mesto glavnega trenerja članske slalom reprezentance in direktorja reprezentanc v kajaku in kanuju. Prvi velik uspeh je dosegel leta 1983, ko je na evropskem prvenstvu v Meranu kot član jugoslovanske reprezentance v ekipni tekmi osvojil srebro. Na naslednjih evropskih in svetovnih prvenstvih je v kanuju enosedu osvojil še osem kolajn v spustu (pet v ekipnih tekmah in tri posmezno). Leta 1991 je v ameriškem Frostburgu postal svetovni prvak, dve leti kasneje pa je bil najboljši s slovensko ekipo. Trikrat je bil nepremagljiv tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala (1989, 1991 in 1993). Leta 1989 je bil po izboru športnih novinarjev izbran tudi za športnika leta. Po koncu kariere je postal trener članske ekipe K-1 slalom in direktor reprezentanc.

1981
Rodila se je ruska teniška igralka Anastazija Miskina. Profesionalka je postala leta 1998. V karieri je zmagala na 10 turnirjih WTA. Svoj nejvečji uspeh je dosegla junija 2004, ko je v finalu Roland Garrosa premagala Jeleno Dementijevo s 6:1 in 6:2. To je bila njena edina zmaga na turnirjih za grand slam.

1995
Steffi Graf je osvojila svoj šesti wimbledonski nalsov. Na grand sam turnirjih je zmagala že 17-ič. Po maratonskem dvoboju je s 4:6, 6:1 in 7:5 ugnala Španko Arantxo Sanchez Vicario 4:6, 6:1 in 7:5. Dvoboj je trajal dve uri in dve minuti. V odločilnem nizu je odločila 11 igra, ki sta ga tenisačici igrali kar 20 minut. Španka je imela osem žog za vodstvo s 6:5, Nemka pa je izkoristila šele šesto brejk žogo.

1998
V polfinalu svetovnega nogometnega prvenstva je Francija pred 80.000 gledalci na Stade de Franceu premagala Hrvaško z 2:1. Prvi polčas ni prinesel napetih dogodkov. Takoj po odmoru so Hrvati povedli. Francozi so hoteli hrvaške napadalce dobiti v prepovedan položaj, kar jim ni uspelo. Davor Šuker je prišel sam pred Fabiena Bartheza in ga brez težav premagal. Že v naslednjem napadu so gostitelji izenačili. Največ zaslug za zadetek ima hrvaški kapetan Zvonimir Boban, ki je izgubil žogo pred svojim kazenskim prostorom. Do nje se je dokopal Youri Djorkaeff, podal v prazen prostor, kamor je stekel Lilian Thuram ter jo prek vratarja Dražena Ladića poslal v mrežo. V 70. minuti je Thuram na levi strani dobil dvoboj z Robertom Jarnijem, se takoj odločil za strel in dosegel svoj drugi in hkrati zadnji reprezentančni gol. Hrvati so poskušali s samostojnimi prodori in dolgimi podajami v kazenski prostor, vendar francoska obramba tudi po izključitvi Laurenta Blanca v 74. minuti ni imela večjih težav.

1999
Brazilski napadalec Giovanni je podpisal pogodbo z atenskim Olympiacosom, ki je bila vredna okrog 12,5 milijonov dolarjev.

2000
Venus Williams je osvojila svoj prvi naslov med posameznicami v Wimbledonu. V finalu je ugnala rojakinjo Lindsay Davenport s 6:3 in 7:6. Postala je prva ameriška temnopolta teniška igralka po letu 1958, ko je slavila Althea Gibson, ki je dvignla prestižni krožnik. Na poti do naslova je Venus v četrtfinalu izločila prvo igralko sveta Martino Hingis sveta in v polfinalu pa še sestro Sereno, s katero sta nato zmagali med dvojicami.

2007
Roger Federer je v finalu teniškega turnirja v Wimbledonu s 3:2 premagal Rafaela Nadala.