Maurice Green velja za enega najboljših šprinterjev vseh časov. Foto: EPA
Maurice Green velja za enega najboljših šprinterjev vseh časov. Foto: EPA
Justine Henin
Justine Henin je z izjemo Wimbledona osvojila vse turnirje za grand slam. Foto: EPA

Še hitreje je s še večjo pomočjo vetra aprila leta 1996 v El Pasu tekel Obadele Thompson: 9,69.

1958
Legenda madžarskega nogometa Ferenc Puskas je v 31. letu starosti prestopil v madridski Real. Pri kraljevem klubu je ostal do konca kariere leta 1967. Osvojil je pet naslovov španskega prvaka, trikrat pa je Real popeljal tudi do evropske krone. V evropskih pokalih je Puskas v 39 tekmah dosegel 35 golov.

1959
Rodil se je britanski dirkač formule ena Martin Brundle. Verjetno spada med najboljše dirkače, ki na dirkah za svetovno prvenstvo niti enkrat ni uspel zmagati. Nastopil je na 161 dirkah, prvič leta 1984, zadnjič pa leta 1996.

1972
Jugoslovanska nogometna reprezentanca je z 10:0 premagala Venezuelo, pri čemer je Dušan Bajević, tretji strelec plavih na večni lestvici, dosegel pet golov. "Princ z Neretve" je po uspešni karieri postal trener.

1982
Rodila se je belgijska teniška igralka Justine Henin. Sedemkrat je slavila na turnirjih za grand slam, kjer je bila zakleta le wimbledonska trava. Njen enoročni backhand je John McEnroe označil za najboljšega na svetu tako v ženskem kot v moškem tenisu. Januarja 2011 je končala kariero.

2003
Nogometaši Maribora Pivovarne Laško so v zadnjem krogu državnega prvenstva na stadionu za Bežigradom premagali Ljubljano s 6:1 (tri gole je dosegel Ermin Rakovič) in samo potrdili sedmi zaporedni naslov prvakov. Prednost pred CMC Publikumom je po 33 krogih znašala sedem točk. Elitno druščino sta zapustila Rudar in Korotan.