Sašo Udovič je dosegel drugi gol proti Estoniji. Foto: EPA
Sašo Udovič je dosegel drugi gol proti Estoniji. Foto: EPA
Carole Montillet
Carole Montillet je na olimpijskih igrah leta 2002 v Salt Lake Cityju zmagala v smuku. Foto: EPA
Jack Nicklaus
Jack Nicklaus je sedaj zvezda med seniorji, na mastersu v Augustu pa je slavil že leta 1963. Foto: EPA
Walter Pandiani, Alberto Luque in Manuel Andrade
Walter Pandiani, Alberto Luque in Manuel Andrade so takole slavili veliko zmago nad Milanom. Foto: EPA

Zadetka sta dosegla Samir Zulič v 13. in Sašo Udovič v 14. minuti. Na stadionu v Šiški v Ljubljani se je zbralo 3.000 gledalcev. Jani Pate je v 13. minuti izvajal kot z desne strani. Podal je do Gregorja Židana, ki je žogo poslal v kazenski prostor, kjer je najprej zgrešil Igor Poznič, Samir Zulič pa je z nekaj metrov zadel vrata Marta Pooma.

Tudi drugi zadetek je Slovenija dosegla na podoben način. Po kotu z desne, ki ga je minuto po prvem zadetku izvajal Pate, je Poznič ponovno zgrešil, žoga se je odbila do Saša Udoviča, ki je z glavo zadel estonska vrata.

1968
Rodil se je nekdanji nogometni reprezentant Aleš Čeh. V bogati karieri je igral za GAK iz Gradca, SCT Olimpijo, Slovan in Maribor Pivovarno Laško in Lask iz Linza. Odigral je prvo tekmo v zgodovini slovenske reprezentance 3. junija 1992 proti Estoniji (1:1). Skupaj je zbral 74 nastopov za izbrano vrsto in zabil en gol (leta 1995 proti Mehiki). Bil je eden najbolj nepogrešljivih igralcev na evropskem prvenstvu leta 2000 in na svetovnem prvenstvu leta 2002.

1973
Rodila se je francoska alpska smučarka Carole Montillet. Največji uspeh je dosegla na olimpijskih igrah v Salt lake Cityju leta 2002, ko je zmagala v smuku. V svetovnem pokalu je zmagala osemkrat. Na najvišjo stopničko je štirikrat stopila v superveleslalomu, štirikrat pa v smuku. Zadnjič je zmagala v supervelelslalomu v Hausu februarja 2004. 25-krat se je uvrstila med najboljše tri v svetovnem pokalu.

1968
Dirkač Jim Clark je umrl na dirki formule dve na Hockenheimringu. S svojim Lotusom 48 je zaradi počene gume zletel s proge in se zaletel v drevesa. Škot je bil eden najbolj nadarjenih voznikov v formuli ena. Med letoma 1960 in 1968 je nanizal 25 zmag, dvakrat je bil tudi svetovni prvak (1963 in 1965).

1963
23-letni Američan Jack Nicklaus je postal najmlajši zmagovalec najbolj prestižnega turnirja v golfu, mastersa v Augusti.

1993
Ameriški plavalec Matt Biondi, ki je blestel v osemdesetih letih, je v Ft. Lauderdalu na Floridi sporočil, da je končal kariero. Biondi je nastopil na treh olimpijskih igrah (Los Angeles 1984 , Seul 1988 in Barcelona 1992) in osvojil deset medalj (sedem zlatih, dve srebrni, eno bronasto). Bil je prvi, ki mu je uspelo 100 m v prostem slogu preplavati v manj kot 49 sekundah. V Seulu leta 1988 je osvojil sedem medalj. Istega leta je postavil tudi svetovni rekord na 100 m prosto s časom (48,42).

2004
Deportivo iz La Corune je v četrtfinalu Lige prvakov z izjemno predstavo povsem nadigral Milan in ga s 4:0 izločil iz nadaljnjega tekmovanja.

2007
Judoistka Urška Žolnir je na evropskem prvenstvu v Beogradu osvojila srebrno medaljo v kategoriji do 63 kg in tako dopolnila komplet odličij z največjih tekmovanj. Žolnirjeva je morala v finalu priznati premoč svetovne prvakinje Francozinje Lucie Decosse, ki je slavila z "iponom" po vsega dveh minutah boja.