Urška Hrovat se je zmage veselila tudi na Pohorju. Foto: EPA
Urška Hrovat se je zmage veselila tudi na Pohorju. Foto: EPA
George Foreman
George Foreman je eden najbolj prepoznavnih boksarjev vseh časov. Foto: EPA

To pa ni bilo vse, kar so takrat pokazale vražje Slovenke. Špela Pretnar je bila 5., Alenka Dovžan 11. in Katja Koren 13. Tretje mesto je osvojila norveška smučarka Marianne Kjörstad.

1966
Red Auerbach je v vlogi trenerja košarkarjev Boston Celticsov slavil že tisočo zmago.

1973
George Foreman je z nokavtom premagal Joea Frazierja in postal svetovni prvak v težki kategoriji. To je bil prvi boksarski dvoboj, ki ga je v živo prenašala televizija.

1983
V košarkarski Ligi NBA je Portland v podaljšku kar s 17:0 odpravil Houston. Pred tem ni bilo ekipe, ki v podaljšku ne bi dosegla niti točke.

2005
Tina Maze je dobila že tretji veleslalom v sezoni, takratna zmaga pa je bila posebej sladka, saj jo je slavila v Mariboru. Takrat 21-letna Črnjanka je bila s štartno številko ena najhitrejša že na prvi progi. Druga je bila Italijanka Keren Putzer, tretja pa Nemka Martina Ertl.

2006
Janica Kostelić je bila najhitrejša na tekmi v superkombinaciji v St. Moritzu in slavila 25. zmago v karieri. Avstrijska šampionka Michaela Dorfmeister je za las ušla hudi poškodbi, saj ji je pot med njeno smukaško vožnjo presekal delavec ob progi. Trčenju se je izognila za nekaj centimetrov.