Miha Rebolj je bil junak tekme s Kazahstanci v Tivoliju. Foto: EPA
Miha Rebolj je bil junak tekme s Kazahstanci v Tivoliju. Foto: EPA
Shay Given
Shay Given je eden najboljših vratarjev v Premier ligi. Foto: EPA
Daijiro Kato
Daijiro Kato je umrl leta 2003. Foto: EPA

V 32. minuti so slovenski hokejisti povedli. Ob peti številčni prednosti je že po nekaj sekundah Tomaž Vnuk podal Mihi Rebolju, ki je s silovitim strelom premagal vratarja Krivomazova, tri minute kasneje pa je po napol izdelani akciji in podaji Bojana Zajca Rebolj še drugič zatresel kazahstansko mrežo. Rifel je minuto kasneje izid znižal. V zadnji minuti je Nik Zupančič z golom v prazno mrežo potrdil eno največjih zmag v zgodovini slovenskega hokeja, ki je risom utrla pot v elitno divizijo.

1976
Rodil se je irski nogometni vratar Shay Given. Velja za enega izmed najboljših čuvajev mreže v angleški Premier ligi. Med letoma 1994 in 1998 je bil član Blackburna, a ni dobil veliko priložnosti, potem pa je leta 1997 prestopil k Newcastlu, kjer je postal prvi vratar. Za irsko izbrano vrsto je odigral 86 tekem, blestel je na svetovnem prvenstvu leta 2002, ko so Irci nesrečno izpadli v osmini finala proti Španiji po streljanju enajstmetrovk. Leta 2009 je prestopil v Manchester City, od leta 2011 pa je član Aston Ville.

2000
Košarkarji Panathinaikosa niso dovolili presenečenja na zaključnem turnirju Evrolige v Solunu. V finalu so premagali Maccabi iz Tel Aviva s 73:67 in drugič v klubski zgodovini osvojili naslov najboljše ekipe v Evropi. Maccabi, ki je imel na tribunah neprimerno manjšo podporo kot Atenci, se je enakovredno kosal le v prvem polčasu, nato pa je začel Obradovičev "stroj" mleti in Izraelcem ni bilo več pomoči (58:46). Za trenutek so se približali na tri točke zaostanka (60:57), vendar sta Katash s trojko in sicer nerazpoloženi Dejan Bodiroga hitro razrešila vse dvome. Trener Panathinaikosa Željko Obradović je že četrtič postal evropski prvak in to s štirimi različnimi klubi (Partizan 1992, Limoges 1993 in Real Madrid 1995).

2001
Vodstvo Tirola iz Innsbrucka je sporočilo, da slovenski reprezentančni branilec Aleksander Knavs odhaja k nemškemu prvoligašu Kaiserslauternu.

2003
Japonski motociklist Daijiro Kato, ki je na dirki za VN Japonske v Suzuki padel in utrpel hude poškodbe glave, je po 14 dneh v komi umrl. Kato je v zadnjem ovinku zletel s proge in se zaletel v zid pri hitrosti 200 km/h. 26-letnik je bil eden izmed najboljših japonskih motociklistov. Leta 2001 je postal svetovni prvak v razredu do 250 ccm.

2005
Odbojkarice Sladkega greha Ljubljane so drugič zapored osvojile naslov državnih prvakinj, potem ko so v tretjem srečanju finala premagale HIT Novo Gorico s 3:1 (22, 21, -20, 22).

2011
Madridski Real je po 18 letih znova osvojil kraljevi pokal. V finalu je v Valencii po podaljšku premagal Barcelono z 1:0. Odločil je Cristiano Ronaldo z glavo v 103. minuti.